Vantaan ja Keravan työllisyyspalvelut

Tervetuloa Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluiden sivuille!

Vantaa ja Kerava ovat yhdistäneet voimansa työllisyydenhoidossa. Henkilökohtaista palvelua tarjotaan asiointipisteissä Vantaalla ja Keravalla oheisten aukioloaikojen mukaisesti.

Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluissa asiakkaalla on omavalmentaja, joka auttaa ja tukee työnhakijaa yksilöllisten tarpeiden mukaan. Omavalmentaja ohjaa työnhakijan tarvittaessa esimerkiksi rekrytreffeille ja korttikoulutuksiin.

Kuntakokeilun alkuvaiheessa keväällä ja kesällä 2021 omavalmentajan ensimmäiseen yhteydenottoon saattaa kulua normaalia pidempi aika (noin 1 kk). Työttömyysturvaan liittyvät selvitykset käsitellään annetussa tavoiteajassa (14 vrk).

Kiireellisissä asioissa suositellaan Oma asiointi -verkkopalvelua, joka on edelleen henkilöasiakkaiden käytössä. Kirjautumisen jälkeen etusivulla näkyvät asiakkaan ajankohtaiset tiedot. Palvelun kautta voi jättää yhteydenottopyynnön omavalmentajalle.

Asiakaspalvelupisteissä huomioidaan aluehallintoviraston (AVI) määrittelemät henkilömäärärajoitukset.

Neuvontapalvelut

Työllisyyspalvelujen neuvontapisteissä annetaan opastusta työnhakuun, opiskeluun ja työttömäksi ilmoittautumiseen sekä vastauksia yleensä työllistymiseen liittyviin kysymyksiin.

Työllisyyspalvelujen neuvonta on tarkoitettu kaikille kuntakokeilun työnhakijoille.

Neuvontapalvelujen työntekijät auttavat:

  • työnhaun käynnistämisessä ja työnhakuun liittyvissä kysymyksissä
  • työpaikkojen löytämisessä
  • koulutusvaihtoehtojen pohdinnassa.

Palvelupisteissä on käytössä työnhakua varten asiakaskoneita ja tulostin.

Alle 30-vuotiaita asiakkaita palvelevat Ohjaamo Vantaa Tikkurilassa ja Keravan Ohjaamo. Ohjaamon neuvontaan voivat tulla kaikki alle 30-vuotiaat riippumatta siitä, onko työnhakija vai ei. Ohjaamoissa annetaan apua myös esimerkiksi asumiseen ja talouteen liittyvissä kysymyksissä.

Ajankohtaista


Twitter