Nainen pesee suurkeittiön kattilaa

Työllistämisehto kilpailutuksissa

Vantaan kaupungin vision mukaan rohkea ja rento Vantaa on edelläkävijä ja vastuullinen kasvun keskus. Vastuullisuus tarkoittaa hyvän elämän turvaamista nykyisille ja tuleville sukupolville. Valmistelussa ja päätöksenteossa huomioidaan ekologiset, sosiaaliset ja taloudelliset näkökulmat. Sosiaalisten näkökulmien huomioimista on esimerkiksi työllistämisehdon käyttö kaupungin hankinnoissa.

Tuottajille eli kilpailutuksen voittaneille yrityksille tai 3. sektorin toimijoille tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että osana kilpailutuksen toteuttamista sopimuskumppani työllistää yhden tai useampia heikossa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä. Tämä, paitsi tukee vantaalaisten työttömien paluuta työelämään, on yrityksille myös erinomainen tapa toteuttaa konkreettisesti yhteiskuntavastuuta ja saada monipuolista osaamista yrityksen käyttöön.

Mitä työllistämisehto tarkoittaa työnantajalle?

Mieti näitä näkökohtia tarjoukseen vastaamisvaiheessa

  • millaisia työtehtäviä pystytte tarjoamaan työhön tulijalle, ja millaisessa työsuhteessa (palkkatukityöpaikka, oppisopimuspaikka, koulutussopimuspaikka)
  • miten haluatte toteuttaa rekrytoinnin
  • miten vastaanotatte työhön tulijan, kuka hoitaa perehdytyksen ja voidaanko hänelle tarjota perehdytyksen jälkeen tarvittaessa vielä työpaikkaohjaaja.

Kilpailutuksen voittamisen jälkeen

Vantaan Kaupungin työllisyyspalvelut tarjoaa tukea ja neuvoa työllistämisehdon toteuttamiseen, rekrytointiin sekä taloudellisten tukimuotojen hakemiseen. Työllisyyspalvelut on sinuun yhteydessä sopimuskauden alkupuolella, mutta voit ottaa myös meihin yhteyttä, kun rekrytointi on teille ajankohtainen tai haluatte lisätietoa työllistämisehdosta.

Työnantajalle mahdollisia taloudellisia tukimuotoja ovat TE-toimiston myöntämä palkkatuki ja Vantaan kaupungin Vantaa-lisä.

Palkkatuki ja työehdon täyttyminen

Lisätietoja Yritysohjaamon palveluista työnantajille sekä yhteystiedot
. Kysy lisää – ota yhteyttä!

Ajankohtaista


Twitter