Vantaan kuntouttava työtoiminta

Työllisyyspalvelujen järjestämä kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu niille vantaalaisille työttömille työnhakijoille, joiden tavoitteena on seuraavien lähikuukausien aikana edetä työhön, koulutukseen tai muihin työllistymistä edistäviin palveluihin.

Kuntouttava työtoiminta voi toimia esimerkiksi ensimmäisenä askeleena kohti muita työllistymistä edistäviä palveluita. Osallistut työtoimintaan 2–4 päivänä viikossa, 4–8 tuntia päivässä. Työtoiminnan vähimmäiskesto Vantaalla on kolme kuukautta ja maksimissaan noin yksi vuosi.

Työtoiminnan asiakkaana saat työttömyysturvan tai toimeentulotuen lisäksi 9 euroa kulukorvausta jokaiselta osallistumispäivältä. Matkakustannuksesi korvataan julkisen liikenteen 30 päivän lipun mukaisesti. Sinut on lisäksi tapaturmavakuutettu työtoiminnan ajaksi.

Voit osallistua joko yksilömuotoiseen tai ryhmämuotoiseen työtoimintaan. Vaihtoehtoina ovat mm. työllisyyspalveluiden omat valmennustalot, kaupungin toimialat, säätiöt, yhdistykset tai ostopalvelupaikat.

Kuntouttavan työtoiminnan esite (pdf)

Tule Valokeila-valmennukseen

Valokeila-valmennus on uudenlaista ryhmämuotoista kuntouttavaa työtoimintaa. Valmennus järjestetään 6.9.–5.12.2020 Valmennustalo Luxissa, ja sen aikana saat tukea ja ajankohtaisia vinkkejä hakiessasi töihin tai opiskelemaan.

Toimintaa järjestetään jokaisena arkipäivänä maanantaista perjantaihin. Voit valita 2–4 teemapäivää viikossa oman kiinnostuksesi mukaisesti. Päivät ovat osallistavia eli pääset työskentelemään niin yksin kuin ryhmässä. Osallistuminen sujuu, kun suomen kielen taitosi on sen verran vahva, että pystyt helposti ottamaan osaa ryhmä- ja yksilötyöskentelyyn sekä seuraamaan luentoja. Valmennuksessa parannat myös tietokoneen käyttötaitojasi, joista hallitset jo perusasiat.

Valmennuksien aiheita ovat muun muassa opiskelu ja yrittäjyys, työergonomia, vuorovaikutustaidot, työlainsäädäntö, monikulttuuriosaaminen, itsensä johtaminen ja työhyvinvointi. Teemoja vetävät eri aiheiden asiantuntijat.

Kiinnostuitko? Kerro halukkuudestasi osallistua omalle virkailijallesi TYPissä tai Ohjaamossa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.8.2020.

Lisätietoja: antti.ulmanen@vantaa.fi, katri.rojo-benschkowsky@vantaa.fi

Takaisin työelämään

Kuvalinkki kuntouttavan työtoiminnan esittelyvideoon

Ajankohtaista


Twitter