Asiointipalvelut

Asioi yhdessä paikassa. Vantaa-infossa hoidat kerralla kaupungin ja yhteistyökumppaneittemme palveluihin liittyvät asiat.

Hygieniaohjeita Vantaa-infossa asioivalle:

  • Tule Vantaa-infoon vain täysin terveenä.
  • Huolehdi turvaväleistä jonottaessasi sekä neuvonnan/asioinnin aikana.
  • Käytä kasvomaskia.
  • Käytä esillä olevaa käsidesiä.

Digi- ja väestötietovirasto

Vantaa-infosta saat Digi- ja väestötietoviraston lomakkeita. Toimitamme täytetyt lomakkeet ja muun edelleen lähetettäväksi jätetyn postin Digi- ja väestötietovirastoon (DVV). Virkatodistukset ja muut DVV:n järjestelmistä tilattavat otteet saat vain DVV:stä joko postitse kotiin tai käymällä paikan päällä.

Digi- ja väestötietovirasto vihkii pareja vuonna 2021 Vantaan kaupunginmuseolla (Hertaksentie 1). Vihkimisaikoja on rajallinen määrä. Varaa aika DVV:n sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Voit varata ajan myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Vihkimispäivät syksyllä 2021 ovat seuraavat, aikoja tarjolla klo 13-15.20 välillä:

  • 12.11.
  • 26.11.
  • 10.12.

Digi- ja väestötietovirasto vihkii pareja vuonna 2022 sekä Vantaan kaupunginmuseolla (Hertaksentie 1) että Galleria K:ssa (Asematie 7). Vihkimisaikoja on rajallinen määrä tarjolla klo 13–15.20 välillä. Varaa aika DVV:n sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Voit varata ajan myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Seuraavien päivien vihkimiset järjestetään Vantaan kaupunginmuseolla: pe 7.1., pe 21.1., pe 4.2., pe 4.3., pe 18.3. ja pe 27.5.
Seuraavien päivien vihkimiset järjestetään Galleria K:ssa: pe 18.2., pe 29.4. ja pe 13.5.

Asiakkaiden on itse huolehdittava paikalle vähintään kaksi 15 vuotta täyttänyttä todistajaa. Vihkimisen aikana gallerian ja museon ovet pysyvät avoinna myös yleisölle, mikä tarkoittaa, että vihkimisen aikana saattaa olla muitakin vierailijoita. Ajankohtaiset koronaohjeistukset kannattaa tarkistaa vihkimispaikasta.

Henkilöasiakkaiden asiakaspalvelun yhteystiedot

Digi- ja väestötietovirasto

HSL

Vantaa-infosta voit hankkia HSL:n matkakortin, ja ostaa siihen kautta tai arvoa. Kun haluat henkilökohtaisen matkakortin, ota mukaasi ajokortti, passi tai henkilöllisyystodistus.

Päivitämme henkilökohtaiseen matkakorttiisi alennuslippuoikeudet ja nimen- tai osoitteenmuutokset. Autamme myös ongelmatilanteissa, esimerkiksi silloin, kun matkakorttisi on kadonnut tai se ei toimi.

Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit, käteinen sekä HSL:n työmatkasetelit ja lahjakortit. Eazybreakilla tai ePassilla ei voi ladata HSL-korttia pisteissämme.

HSL

Kaupungin avustukset

Vantaa-infosta saat lomakkeet kaupungin avustusten hakemiseen. Avustushakemukset ja -tilitykset voit jättää Vantaa-infon toimipisteeseen edelleen toimitettaviksi.

Avustukset

Kaupungin laskujen maksu

Voit maksaa Vantaan kaupungin, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja Vantaan suun terveydenhuollon liikelaitoksen laskuja ilman palvelumaksua Vantaa-infossa. Vantaan kaupungin laskuja ovat esimerkiksi terveyskeskusten maksut, kaupungin liikuntaryhmien maksut, aikuisopiston kurssimaksut ja pysäköintivirhemaksut.

Tiesitkö, että suurin osa Vantaan kaupungin sekä sen liikelaitosten lähettämistä laskuista on mahdollista vastaanottaa paperittomasti? Lue lisää kaupungin laskutuksesta. Ohjeita e-laskun käyttöönottoon saat omasta pankistasi.

Laskutus

Kela

Vantaa-infosta saat tarvitsemasi Kelan lomakkeet. Neuvomme asioiden vireillepanosta ja käsittelystä. Toimitamme täytetyt lomakkeet ja muun meille edelleen lähetettäväksi jätetyn postin Kelalle. Voit käyttää asiakaspäätteitämme sähköiseen asiointiin. Jos haluat käyttää Kelan sähköisiä palveluja, tarvitset pankkitunnukset tunnistautumiseen.

Kela

Kirjaamo

Kirjaamon käyntiasiakkaat voivat toimittaa hakemuksia, aloitteita ja muita kuntalaisten asiakirjoja Vantaa-infoihin Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Korsossa. Asiakirjoja voi myös lähettää sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@vantaa.fi tai postitse osoitteeseen PL 1100, 01030 Vantaan kaupunki.

Pienimuotoiset tarjoukset (muut kuin Hilman tai Cloudian kautta lähetettävät tarjoukset) Vantaan kaupungin kilpailutuksiin voi toimittaa vain Tikkurilan Vantaa-infoon.

Kirjaamo

Kopiot, faksit ja kaupungin posti

Tiloissamme on asiakastulostin ja skanneri. Kopioita voit pyytää henkilökunnalta. Tulosteet ja kopiot ovat aina mustavalkoisia. Meiltä voit lähettää myös fakseja kotimaahan ja ulkomaille.

Henkilökohtaiset tulosteet ja kopiot maksavat 0,40 €/arkki. Maksullisia tulosteita saa tulostaa korkeintaan 20 paperiarkkia.

Viranomaisasiointiin liittyvät tulosteet ja kopiot (esimerkiksi Kelan ja Poliisin dokumentit sekä valtion ja kaupungin lomakkeet) ovat maksuttomia.

Voit jättää meille Vantaan kaupungille osoitettua postia edelleen toimitettavaksi.

Hinnasto

Kulttuuripalveluiden lipunmyynti ja -varaus

Lippujen varaaminen lapsille, nuorille ja lapsiperheille sekä päiväkodeille ja kouluille suunnattuihin kulttuuritapahtumiin tehdään sähköpostilla osoitteeseen kulttuuritapahtumat@vantaa.fi. Lippuja voi ostaa ja varata myös kulttuuriliput.vantaa.fi -palvelussa.

Tarkemmat tiedot ohjelmista löytyy sivulta Lasten ja nuorten kulttuuri.

Kulttuurikaruselli

Kuntalaispalaute ja kuntalaisaloite

Vantaa-infossa voit jättää palautetta Vantaan kaupungin palveluista ja toiminnasta sekä tehdä kuntalaisaloitteen paperilomakkeella. Palautetta voi antaa kuka tahansa, kenellä on mielipide Vantaan kaupungin palveluista ja toiminnasta. Kuntalaisaloitteen voi tehdä kuntalainen. Voit jättää palautteen tai kuntalaisaloitteen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Aloitteet ja palautteet

Kuusijärven avantouinti

Kuusijärven saunaosastot ja saunat sekä Karhunpesä eivät ole käytössä 28.12.2021-10.1.2022 perustuen Aluehallintoviraston 23.12.2021 päätökseen.

Karhunpesän avaimet

Voit lunastaa Kuusijärven lämmitetyn pukukopin (Karhunpesän) avaimet Tikkurilan tai Korson Vantaa-infosta. Kausimaksu on 50 €. Lisäksi avaimesta veloitetaan 50 € pantti, joka maksetaan takaisin asiakkaalle avaimen palautuksen yhteydessä. 70 vuotta täyttäneet vantaalaiset saavat sporttikortilla pukukopin käyttöönsä maksamalla siitä pelkän pantin, 50 €. Avaimet tulee palauttaa Tikkurilan tai Korson Vantaa-infoon keväällä avantokauden päätyttyä.

Huomioithan, että avain on noudettava henkilökohtaisesti Vantaa-infosta tai valtuuttamalla toinen henkilö valtakirjan avulla. Avain on henkilökohtainen ja sen luovuttaminen eteenpäin on kielletty. Avaimen luovuttaminen toiselle käyttäjälle johtaa avaimen käytön sulkemiseen.

Café Kuusijärvi

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Vantaa-info tarjoaa kaupunkiympäristön yleisneuvontaa. Lähimmästä Vantaa-infosta löydät nähtävillä olevat asemakaavat. Ne ovat esillä määrätyn ajan. Kaavat löydät myös verkosta.

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu palvelee muun muassa maanalaisten johtojen sijaintitietoihin ja kaupunkimittaukseen, rakennuslupaan, erilaisiin katualuelupiin, kiinteistöihin ja karttoihin liittyvissä asioissa sekä asemakaava-asioissa. Asiakasneuvojat tavoitat sähköpostilla (vantaa-info@vantaa.fi) ja puhelimitse (p. 09 8392 2242, ma-to 8.45–15 ja pe 8.15–15).

Ajankohtaiset kaavat

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

NetTicket

Vantaa-infosta voit ostaa ja lunastaa varaamiasi lippuja NetTicketin tapahtumiin. Varaukset tapahtumiin tulee tehdä NetTicketin verkkosivuilla.

NetTicket

Perusopetus

Saat apua Wilma-järjestelmän käyttämisessä kouluun ilmoittautumisessa Vantaa-infon palvelupisteistä. Neuvomme, kuinka voit kirjautua Wilmaan ja lähettää hakemuksen. Ota mukaan oppivelvollisuusilmoituksen mukana kotiin lähetetty oppilaskohtainen avainkoodi tai luomasi Wilman käyttäjätunnus.

Vantaa-infon palvelupisteistä saat apua myös koululaisten iltapäivätoimintaan ja kerhotoimintaan ilmoittautumisessa.

Kouluun ilmoittautuminen

Iltapäivätoiminta ja kerhotoiminta

Poliisin neuvontapalvelut

Tarjoamme poliisin lupapalveluihin liittyvää neuvontaa. Voit käyttää asiakaspäätteitämme sähköiseen asiointiin. Myyrmäen Vantaa-infossa autamme sinua tekemään ajanvarauksen poliisin lupapalveluihin passin tai henkilökortin hakemista varten.

Vantaa-info ei ota vastaan löytötavaroita. Löytötavaroiden vastaanottamisesta ja säilytyksestä vastaa poliisi. Rikosilmoitusten vastaanotto ja löytötavaratoimipiste ovat muuttaneet 15.1.2020 ja sijaitsevat Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeessa osoitteessa Rahtitie 1, A-rappu.

Pysäköinninvalvonta

Saat pysäköinninvalvonnan asiakaspalvelua Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infoissa. Puhelinneuvonta arkisin klo 12.00–14.00, puh. 09 8392 4191.

Voit katsoa pysäköintivirhemaksun tiedot, siihen liittyvät kuvat ja tehdä tarvittaessa oikaisuvaatimuksen pysäköintivirhemaksun tietojen tarkistussivuilta.

Pysäköinninvalvonnasta Vantaalla

Sporttikortti 70+

Jos olet 70 vuotta täyttänyt vantaalainen, saat Vantaa-infosta sporttikortin. Ota mukaasi henkilötodistus ja kohtuullisen uusi valokuva kortin tekoa varten. Kotipaikkakunta tarkistetaan Vantaa-infossa.

Sporttikortti oikeuttaa maksuttomaan sisäänpääsyyn Vantaan kaupungin uimahalleihin ja kuntosaleille arkisin (ma–pe) ennen klo 16 ja Korson uimahalliin sen aukioloaikoina (ma–pe klo 16–20).

Voit käyttää myös Koivukylän vanhustenkeskuksen kuntosalia sen aukioloaikoina. Koivukylän vanhustenkeskuksen kuntosalissa harjoittelu edellyttää sporttikortin lisäksi kulkutunnisteen ostamisen (10 €). Kulkutunnisteen voi ostaa Tikkurilan Vantaa-infosta.

Koivukylän kuntosali on suljettuna 24.1.2022 asti.

Sporttikortti on määräaikainen ja uusittava kolmen vuoden välein.

Lisätietoja: erityisliikunnan suunnittelija puh. 050 314 6402 tai uimahallien lipunmyynti.

Lisäksi Sporttikortilla saat Kuusijärven avantouimareiden lämmitetyn pukukopin kaudeksi käyttöösi ilman kausimaksua maksamalla pelkän pantin, 50 €. Lisätietoa ylempänä kohdassa Kuusijärven avantouinti.

Hinnasto

Liikunnan palvelualue

TE-palvelut

Vantaa-infosta saat tarvitsemasi lomakkeet ja voit käyttää koulutus- ja uraneuvonnan verkkopalveluja asiakaskoneillamme. Toimitamme täytetyt lomakkeet ja muun edelleen lähetettäväksi jätetyn postin TE-toimistoon.

TE-palvelut

Varhaiskasvatus

Perheet saavat Vantaa-infosta tukea varhaiskasvatuksen hakemuslomakkeiden täyttämiseen, asiakasmaksuihin liittyvien tuloselvityksien tekemiseen sekä verkkoasiointiin. Avustamme palveluihin hakeutumisessa.

​Puhelinpalvelu arkisin klo 8–16​, puh. 09 8392 9481.

Varhaiskasvatus Vantaalla

Verohallinnon palvelut

Vantaa-infosta saat verohallinnon lomakkeita. Voit käyttää asiakaspäätteitämme sähköiseen asiointiin veroasioissa. Jos haluat käyttää verohallinnon sähköisiä palveluja, tarvitset pankkitunnukset tunnistautumiseen.

Verohallinto