Lokakuun toimintaympäristötiedot

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Vantaan väkiluku oli vuoden 2020 lokakuun lopussa lähes 237 000. Vantaa on kasvanut kuluvan vuoden aikana 3 200 asukkaalla, joka oli 1 400 henkilöä vähemmän kuin samaan aikaan vuonna 2019. Ero johtuu pitkälti kuntien välisen nettomuuton vähenemisestä ja ensimmäistä kertaa tämän vuoden aikana kotimaan nettomuutto painui miinukselle. Maahanmuutto on jopa korkeammalla tasolla verrattuna vuoteen 2019, mutta luonnollinen väestönkasvu on ollut jonkin verran hitaampaa.

Uusia asuntoja oli valmistunut lokakuun loppuun mennessä lähes 3 200, joka oli 500 vähemmän kuin vuoden 2019 lokakuussa. Rakennuslupia oli myönnetty peräti 2 600 enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Vantaan työttömyysaste aleni vauhdilla toukokuun 19,2 prosentista elokuun 14,7 prosenttiin. Sen jälkeen vauhti on tasaantunut ja lokakuun lopussa työttömyysaste oli tasan 14. Pitkäaikaistyöttömyys on jatkanut kasvuaan ja vuoden 2020 lokakuussa heitä oli 3 540. Tätä enemmän pitkäaikaistyöttömiä oli Vantaalla viimeksi kolme vuotta sitten.

Lisää tietoa on koottu Tilastoja Vantaalta -diasarjaan, jota päivitetään kuukausittain.

Kannattaa myös katsoa Excel-taulukkoa, jossa on koko alkuvuoden tiedot kuukausittain.

Toimintaympäristötiedot taulukko-muodossa. Samoja tietoja löytyy myös tekstistä ja exceltaulukosta, johon on linkki tekstissä.

Lataa pidemmällä aikasarjalla oleva Toimintaympäristötaulukko Excel-muodossa.

Ajankohtaista