Työelämä

Työmies rakennustyömaalla

Tukea työnhakuun

Oletko työtön? Ensimmäiseksi kannattaa tutustua TE-palveluiden sivuihin. Vantaan toimipiste sijaitsee Tikkurilassa juna-aseman vieressä osoitteessa Vernissakatu 1, 5. kerros. TE-palveluiden avoimessa asiointitilassa voit käydä arkisin ilman ajanvarausta. Avoimessa asiointitilassa on asiakastietokoneita työnhakua varten.

TE-toimiston palvelut maahanmuuttajille

Työ- ja elinkeinotoimiston palvelut maahanmuuttajille. TE-toimistossa sinulla on mahdollisuus saada erilaisia palveluja, joiden tarkoitus on auttaa sinua löytämään työtä. Näihin palveluihin kuuluu esimerkiksi työnvälitys ja suomen kielen koulutus. TE-toimisto järjestää runsaasti kursseja ja infotilaisuuksia työnhaun auttamiseksi. Kurssit löytyvät TE-toimiston tapahtumakalenterista.

Opastusta sosiaaliturva- ja veroasioissa

International House Helsinki (IHH) tarjoaa suurimman osan maahanmuuttajien tarvitsemista alkuvaiheen palveluista. Palvelu on suunnattu kaikille hiljattain pääkaupunkiseudulle tulleille maahanmuuttajille. IHH palvelee myös yrityksiä ja työnantajia ulkomaiseen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä.

Työllistymisen tueksi

Vantaalla maahan muuttaneiden työllistymistä tuetaan muun muassa Tsempataan töihin -hankkeessa. Tsempataan töihin on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke, jossa edistetään maahan muuttaneiden työllistymistä ja samalla madalletaan vieraskielisten rekrytoinnin kynnystä tarjoamalla konkreettista tukea työnantajille. Hanke on Vantaan kaupungin, Uudenmaan TE-toimiston, Sodexo Oy:n ja vantaalaisten maahanmuuttajajärjestöjen toteuttama. Meiltä saat apua työnhakuun, CV:n ja hakemusten kirjoittamiseen, koulutuksen etsintään ja muihin työelämään liittyviin kysymyksiin!

Tsempparimme työskentelevät Vantaalla neljässä eri järjestössä. Tapaamiset päivystysaikoina ilman ajanvarausta. Ajanvarauksista voi sopia ottamalla yhteyttä etukäteen työntekijöihimme puhelimitse tai sähköpostilla. Tarkemmat tiedot löydät Tsempataan töihin -hankkeen pdf-esitteestä. Palvelemme suomeksi, englanniksi, arabiaksi, venäjäksi ja somaliksi. Lue lisää Tsempataan töihin -hankkeen nettisivuilta tai Tsempataan töihin -hankkeen Facebookista.

Päivystysajat

Tikkurila

Tiistai klo 9–16
Vantaan venäläinen klubi ry
Unikkotie 3 D 2 krs.
p. 044 774 5089

Myyrmäki

Keskiviikko klo 9–16
Sahan-seura ry
Ojahaanrinne 4 K 4
p. 045 145 3133

Koivukylä

Torstai klo 9–16
Asukastila Kafnetti / Itä-Vantaan somalikulttuuriyhdistys ry
Rautkallionkatu 3
p. 045 133 8124

Hakunila

Perjantai klo 9–16 (parittomat viikot)
Hakunilan kansainvälinen yhdistys ry
Kannuskuja 2
p. 050 466 8343

Länsimäki

Perjantai klo 9–16 (parilliset viikot)
Hakunilan kansainvälinen yhdistys ry
Kilpakuja 1
p. 050 466 8343

Uudenmaan TE-toimisto, Vantaa

Vernissakatu 8 C

Koutsi

Tuupakantie 4