Alkukartoitus: apua hiljattain Suomeen muuttaneille

Kävelijä lumipyryssä

Alkukartoituksen tarkoitus on edistää hiljattain Suomeen muuttaneen henkilön kotoutumista ja osallisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa. Alkukartoituksessa annamme asiakkaalle tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, suomen tai ruotsin kielen opiskelusta, työllistymisestä, kouluttautumisesta, asiakkaalle sopivista palveluista ja esimerkiksi harrastuksista Vantaalla. Alkukartoituksessa keskustellaan tarvittaessa tulkin avulla. Alkukartoitus on maksuton.

Alkukartoituksen pyytäminen

Maahanmuuttajapalveluiden tekemä alkukartoitus on suunnattu niille vantaalaisille kotoutujille, jotka ovat perhevapaalla, opiskelijoita, eläkkeellä, työssä tai saavat toimeentulotukea Kelasta eivätkä ole työ- ja elinkeinotoimiston asiakkaita.

Alkukartoitusta voi pyytää täyttämällä yhteydenottopyyntölomakkeen, sähköpostitse osoitteesta maahanmuuttajapalvelut@vantaa.fi tai soittamalla maahanmuuttajapalveluiden sosiaaliohjaajalle numeroon 040 847 3203.

TE-toimisto puolestaan tekee alkukartoituksen ja kotoutumissuunnitelman uudelle maahanmuuttajalle, joka on työtön ja suuntaamassa työmarkkinoille.