Alkukartoitus: apua hiljattain Suomeen muuttaneille

Alkukartoitus auttaa sinua löytämään sopivia palveluita uudessa maassa ja uudessa elämäntilanteessa.

Kaupunki tai Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto (jatkossa TE-toimisto) voi tehdä uudelle vantaalaiselle maahanmuuttajalle alkukartoituksen, jos

  • kotikuntasi on Vantaa
  • olet muuttanut Vantaalle ulkomailta tai muualta Suomesta
  • sinulle ei ole tehty aikaisemmin alkukartoitusta
  • sinulla on ollut kotikunta Suomessa enintään kolme vuotta.

Alkukartoituksessa saat tietoa suomen tai ruotsin kielen opiskelusta, työllistymisestä, kouluttautumisesta ja palveluista Vantaalla. Alkukartoituksessa keskustellaan tarvittaessa tulkin avulla. Alkukartoitus on maksuton.

Alkukartoituksen pyytäminen

Jos olet uusi vantaalainen maahanmuuttaja, työtön ja suuntaamassa työmarkkinoille, niin ilmoittaudu TE-toimistoon. TE-toimisto tekee alkukartoituksen. Lisätietoja TE-toimiston palveluista maahanmuuttajalle usealla eri kielellä.

Jos sinä tai perheesi saa toimeentulotukea Kelasta, etkä ole työ- ja elinkeinotoimiston asiakas, voit kysyä alkukartoitusta maahanmuuttajapalveluista. Lähetä pyyntö alkukartoituksesta sähköpostitse osoitteeseen maahanmuuttajapalvelut@vantaa.fi tai voit täyttää yhteydenottopyyntölomakkeen maahanmuuttajapalveluiden asiakaspalvelussa osoitteessa Vernissakatu 8 C. Voit myös soittaa maahanmuuttajapalveluiden sosiaaliohjaajalle numeroon 040 847 3203. Yhteydenoton jälkeen selvitämme, millaista neuvontaa meillä on mahdollisuus tarjota.

Ajankohtaista

Understand Finland - Ymmärrä Suomea

Video series that covers everyday life topics in Finland.

Aviapolis - City with Wings

The fastest growing business area in Finland.