Tervetuloa Vantaalle

Kuvituskuva

Tervetuloa reilun 230 000 asukkaan Vantaalle! Hienoa, että olet valinnut lentokenttäkaupunki Vantaan uudeksi kotikaupungiksesi. Olemme koonneet näille sivuille tietoa kaupungista ja linkkejä muuttajalle tärkeisiin palveluihin.

Vantaa on uudistuva kaupunki, jolla on pitkä historia. Sen juuret ulottuvat 1300-luvulle. Kaupungin valtteja ovat erinomainen sijainti, luonnonläheinen ympäristö, hyvät liikenneyhteydet ja kehittyvät joukkoliikenneratkaisut. Vehreältä ja luonnonläheiseltä Vantaalta löytyy asuntoja kaikenlaisiin tarpeisiin. Työpaikkakehityksessä Vantaa on maan kärkisijoilla ja kaupungin elinkeinoelämä tarjoaa monenlaisia työllistymisen mahdollisuuksia. Myös Vantaan kaupunki on merkittävä työnantaja, joka hakee jatkuvasti uusia osaajia joukkoonsa.

Vantaa on kansainvälinen ja monikulttuurinen kaupunki, jossa puhutaan yli 120 kieltä. Asukkaista noin 18 prosenttia on vieraskielisiä. Vantaalle perustetuista yrityksistä yli kolmannes on maahanmuuttajataustaisten käynnistämiä ja kansainvälisiä yrityksiä kaupungista löytyy lähes 700.

Oheisista videoista saat hieman tuntumaa siitä, millaista on elää Vantaalla. Eleftherios Gavrielides muutti tänne 30 vuotta sitten ja perusti menestyvän elintarvikkeiden maahantuontiyrityksen. Svetlana Tchistiakova on kolmen lapsen äiti ja asunut 15 vuotta Vantaalla. Hän on perustanut venäläisen klubin edistämään venäläistä kulttuuria.

Tervetuloa Vantaalle!

Yhteystiedot

Understand Finland – Ymmärrä Suomea

Video series that covers everyday life topics in Finland.

Aviapolis – City with Wings

The fastest growing business area in Finland.

Versatile neighborhoods of Vantaa

Green and vibrant Vantaa holds various benefits for its residents, including diverse neighbourhoods and services as well as beautiful nature and excellent transport connections.