Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoiset ajeluttavat vanhusta rikshalla

Innostaako auttaminen? Osallistu vapaaehtoistoimintaan kotikulmillasi.

Vapaaehtoistoiminta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja välittää toisista ihmisistä. Vantaan kaupunki toimii vapaaehtoistoiminnan tukena ja mahdollistajana sekä kumppanina monien järjestöjen toiminnassa. Kaupungin eri yksiköillä on paljon erilaisia vapaaehtoistehtäviä, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Vuoden vapaaehtoisteko ja kiitosjuhla vapaaehtoisille

Millaisilla vapaaehtoisteoilla vantaalaisten hyvinvointia on lisätty tänä vuonna? Ehdotuksia kerättiin lokakuussa Osallistuva Vantaa-sivustolla. Vuoden vapaaehtoisteon valitsi vapaaehtoistoiminnan verkosto. Voittaja julkistettiin Vapaaehtoisten kiitosjuhlassa 24.11.2021. Juhlan kooste on katsottavissa tästä linkistä.

Vapaaehtoistoiminnan etätilaisuus

Järjestimme 25.10.2021 etätilaisuuden, jossa esiteltiin ajankohtaisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Vantaan kaupungilla. Esittelyssä olivat mm. tukihenkilötoiminta, kirjaston vapaaehtoistehtävät ja Menokaveri-toiminta.

Tilaisuuden esityksen löydät tästä linkistä.

Vapaaehtoisena kaupungilla

Kaupungin vapaaehtoistoimijana sinut on vakuutettu tapaturmien varalta. Saat tukea ja ohjausta vapaaehtoistoimintaan vapaaehtoistoiminnan yhdyshenkilöltä, jotka järjestävät perehdytystä, koulutusta ja tapaamisia. Sinulla on oikeus osallistua kaupungin järjestämään vapaaehtoisten virkistystoimintaan.

Voit osallistua juuri sen verran kuin haluat – kerran vuodessa tai joka päivä. Sinulla on oikeus lopettaa ja pitää taukoa vapaaehtoistoiminnasta Vantaan kaupungilla tai siirtyä toiseen vapaaehtoistoimintaan milloin haluat. Jokaiselle vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneelle pyritään löytämään sopiva vapaaehtoistehtävä. Mahdollisuuksia on monia. Kerro oma toiveesi!

Vantaan kaupungin vapaaehtoistoimintaa kokoaa Vantaan vapaaehtoistoiminnan verkosto kuntalaispalveluiden johdolla. Vantaalla toimii myös kaupungin, seurakuntien ja järjestöjen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden yhteinen Vantaan Valikkoryhmä, joka kuuluu Kansalaisareenan Valikkoverkostoon. Vantaan Valikkoryhmä on yhteistyöverkosto, joka pyrkii tiedottamaan, kouluttamaan ja vaikuttamaan vapaaehtoistoiminnan asioissa Vantaalla.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnan verkostoista:
vapaaehtoistoiminta@vantaa.fi

Osallistu ja vaikutaRSS