Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoiset ajeluttavat vanhusta rikshalla

Innostaako auttaminen? Osallistu vapaaehtoistoimintaan kotikulmillasi.

Vapaaehtoistoiminta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja välittää toisista ihmisistä. Vantaan kaupunki toimii vapaaehtoistoiminnan tukena ja mahdollistajana sekä kumppanina monien järjestöjen toiminnassa. Kaupungin eri yksiköillä on paljon erilaisia vapaaehtoistehtäviä, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Vapaaehtoisena poikkeusoloissa -etätilaisuus 27.10. klo 18

Etsitkö vapaaehtoistehtävää? Pohditko, miten toimia vapaaehtoisena turvallisesti poikkeusoloissa? Järjestämme etätilaisuuden, jossa esitellään ajankohtaisia vapaaehtoistyömahdollisuuksia Vantaan kaupungilla. Lisäksi jaetaan vinkkejä vapaaehtoisten virkistäytymiseen. Tilaisuus on avoin kaikille, mutta suunnattu erityisesti Vantaalla vapaaehtoisena toimiville tai vapaaehtoistehtäviä etsiville.

Tilaisuus järjestetään Teams-webinaarina, johon osallistutaan omalta tietokoneelta, tabletilta tai älypuhelimelta. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Mukaan liittyminen tapahtuu klikkaamalla tilaisuuden linkkiä. Linjoille kannattaa tulla ajoissa, päästämme ihmisiä webinaariin klo 17.45 alkaen. Tutustu ajoissa myös teknisiin ohjeisiin Teamsin käyttöön.

Vuoden vapaaehtoisteko ja kiitosjuhla vapaaehtoisille

Millaisilla vapaaehtoisteoilla vantaalaisten hyvinvointia on lisätty tänä vuonna? Nyt etsitään vuoden vantaalaista vapaaehtoistekoa – lähetä ehdotuksesi osallistuvavantaa-sivustolla 31.10.2020 mennessä. Vuoden vapaaehtoisteon valitsee vapaaehtoistoiminnan verkosto. Voittaja julkistetaan Vapaaehtoisten kiitosjuhlassa 25.11.2020 klo 18. Juhla suoratoistetaan etänä Vantaa-kanavalla.

Vapaaehtoisena kaupungilla

Kaupungin vapaaehtoistoimijana sinut on vakuutettu tapaturmien varalta. Saat tukea ja ohjausta vapaaehtoistoimintaan vapaaehtoistoiminnan yhdyshenkilöltä, jotka järjestävät perehdytystä, koulutusta ja tapaamisia. Sinulla on oikeus osallistua kaupungin järjestämään vapaaehtoisten virkistystoimintaan.

Voit osallistua juuri sen verran kuin haluat – kerran vuodessa tai joka päivä. Sinulla on oikeus lopettaa ja pitää taukoa vapaaehtoistoiminnasta Vantaan kaupungilla tai siirtyä toiseen vapaaehtoistoimintaan milloin haluat. Jokaiselle vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneelle pyritään löytämään sopiva vapaaehtoistehtävä. Mahdollisuuksia on monia. Kerro oma toiveesi!

Vantaan kaupungin vapaaehtoistoimintaa kokoaa Vantaan vapaaehtoistoiminnan verkosto kuntalaispalveluiden johdolla. Vantaalla toimii myös kaupungin, seurakuntien ja järjestöjen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden yhteinen Vantaan Valikkoryhmä, joka kuuluu Kansalaisareenan Valikkoverkostoon. Vantaan Valikkoryhmä on yhteistyöverkosto, joka pyrkii tiedottamaan, kouluttamaan ja vaikuttamaan vapaaehtoistoiminnan asioissa Vantaalla.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnan verkostoista:
vapaaehtoistoiminta@vantaa.fi

Osallistu ja vaikutaRSS

Ajankohtaista