Vaikuta nyt

Haluatko vaikuttaa asioihin Vantaalla? Se on oikeutesi. Tältä sivulta löydät tietoa osallistumistavoista ja ajankohtaisista vaikuttamismahdollisuuksista.

Osallistuvavantaa.fi - osallistu kotisohvaltasi!

Tietoa ajankohtaisista osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista löydät Vantaan kaupungin osallistuvavantaa.fi-verkkosivulta. Sivustolla voit seurata ja osallistua kaupungin hankkeiden ja projektien suunnitteluun. Voit vastata kyselyihin, osallistua keskusteluihin ja seurata sinua kiinnostavia aiheita.

Osallistuva budjetointi Vantaalla

Osallistuva budjetointi on asukkaiden väylä päättää kaupungin rahojen käytöstä tietyn summan osalta. Kyseessä on demokraattinen toimintatapa, jossa talouden päätösvaltaa hajautetaan alueen ihmisille. Vantaalla osallistuvaa budjetointia on aiemmin toteutettu Meidän Korso - Kaikkien Korso -hankkeessa vuosina 2018-2019 sekä vuonna 2020 Meidän Martsari ja Meidän Hakunila -hankkeissa. Tutustu käynnissä oleviin hankkeisiin Vantaan osallistuvan budjetoinnin alustalla. Nyt voit vaikuttaa siihen, mihin 50 000 euroa käytetään Havukoskella, Länsimäessä ja Mikkolassa!

Ajankohtaista osallistuvassa budjetoinnissa

Keväällä 2021 ideointiin, miten lähiympäristöä voisi kehittää. Ideoista on muodostettu jokaiselle alueelle noin 20 suunnitelmaa, joista pääsee nyt äänestämään. Äänestää voi esimerkiksi uusia roskiksia kulkureittien varsille, kirsikkapuita tai jumppatuokioita puistoon. Äänestys on käynnissä 17.10. asti ja äänestää saavat kaikki Havukosken, Länsimäen ja Mikkolan asukkaat. Äänestää saavat kaikenikäiset, myös lapset ja nuoret. Jokainen asukas saa äänestää yhden kerran. Äänestää voi kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Äänestämään pääsee verkossa https://osallistu.vantaa.fi/-sivustolla. Sivustolle täytyy kirjautua omalla sähköpostiosoitteella tai Google- tai Facebook-tunnuksilla. Jos netissä äänestäminen ei ole mahdollista, voi käydä äänestämässä paperilla Koivukylän asukastilassa (Havukoski), Länsimäen kirjastossa tai Mikkolassa kirjastoauton pysähdyksen yhteydessä torstai-iltaisin.
Äänestyksen tulokset julkaistaan lokakuun lopussa. Suunnitelmista toteutetaan eniten ääniä saaneet sen mukaan, mitkä mahtuvat käytettävissä olevaan rahasummaan. Äänestyksessä voittaneet suunnitelmat tullaan toteuttamaan vuoden 2022 aikana.

Anna palautetta

Voit antaa palautetta kaupungin palveluista, toiminnasta ja päätöksenteosta palautepalvelussa. Kerro mielipiteesi, seuraa palautettasi ja lue muiden jättämiä kommentteja.

Tee kuntalaisaloite

Vantaa on mukana valtakunnallisessa kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa, jossa voit tehdä kuntalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita.

Seuraa päätöksentekoa

Päätöksentekoa voit seurata pöytäkirjoista ja Vantaa-kanavalta, sekä olemalla yhteydessä luottamushenkilöihin.

Tilaa alueellinen uutiskirje

Haluatko tietää mitä alueellasi tapahtuu? Tilaa alueellinen uutiskirje suoraan sähköpostiisi. Kuukausittain ilmestyvä uutiskirje kokoaa alueesi osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, kaavoitus- ja kehittämissuunnitelmia sekä tapahtumia.

Tutustu Osallistuva Vantaa -toimintamalliin ja lue lisää tavoista osallistua ja vaikuttaa Vantaalla!

Uutisia - Osallistu ja vaikutaRSS

Post-it-lappuja pöydällä

Osallistuvavantaa.fi

Tutustu Vantaan kaupungin asukasosallisuuden verkkosivuihin!

Martinlaakson asema

Osallistuva budjetointi

Osallistuva budjetointi eli tuttavallisemmin osbu on asukkaiden väylä päättää kaupungin rahojen käytöstä tietyn summan osalta. Tutustu Vantaan ajankohtaisiin osallistuvan budjetoinnin hankkeisiin!

Asukasfoorumi

Tervetuloa keskustelemaan kaupungin johdon kanssa! Tilaisuus on oiva mahdollisuus nostaa esille oman asuinalueen arkeen tai kehittymiseen liittyviä kysymyksiä.

Kuvalinkki kaupunkisuunnittelun yleisötilaisuudet-sivulle

Vaikuta kaupunkisuunnitteluun

Kaupunkisuunnittelun yleisötilaisuuksissa pääset vaikuttamaan siihen, millainen kotikaupunkisi on tulevaisuudessa.