Digituki

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja opastusta digilaitteiden käyttöön. Neuvontaa ja opastusta antavat kaupungin toimijat ja järjestöt.

Digituen esite kevät 2022

Koronan leviämisvaiheen vaikutukset digitukeen

Koronavirustilanteen vuoksi digituen toimijat eivät anna lähikontaktin neuvontaa asiakaskoneilla. Tarkista tammikuun 2022 aukiolotiedot, digituen neuvontatavat sekä ajankohtaiset koronaohjeistukset toimijoiden omilta nettisivuilta.

Asiakaskoneet, sähköisen asioinnin tuki ja opastukset

Asukastilat

Koivukylän, Myyrmäen ja Tikkurilan asukastiloissa on asiakastietokoneita ja voit kysyä tukea asiointiin. Koivukylässä autamme sinua myös henkilökohtaisissa tietokoneongelmissasi. Asiakaskoneilla on mahdollisuus skannaamiseen. Koivukylässä on myös mahdollisuus viranomaisasiakirjojen tulostamiseen.

Kirjastot

Kirjastojen asiakaskoneet ovat omatoimikäytössä pika-asiointiin. Useimmissa Vantaan kirjastoissa on mahdollista tulostaa.

Nuorten palvelut Ohjaamo

Ohjaamosta saat neuvontaa koulutukseen, työhön tai vapaa-aikaan liittyvien kysymysten kanssa. Tiloissa on asiakaskoneet. Saat asioinnin tukea muun muassa TE-palveluihin liittyvissä asioissa. Voit olla yhteydessä myös chatin kautta. Nuorten Ohjaamo palvelee myös sähköpostitse ohjaamo@vantaa.fi.

  Sosiaalipalvelut

  Sosiaalipalveluilla on kaikille avoimia asiointipaikkoja Koivukylässä, Tikkurilassa ja Myyrmäessä. Asiointipaikoissa on asiakaskoneet, skanneri ja tulostin. Palveluohjaaja on tavattavissa Tikkurilassa ma-pe klo 10-15.

  Vantaan työllisyyspalvelut

  Vantaan työllisyyspalveluiden asiointipiste on Tikkurilassa. Palvelupisteessä on asiakaskoneita työnhakua varten. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse 09 8395 0120 tai sähköpostilla tyollisyyspalvelut.asiakaspalvelu@vantaa.fi.

  Vantaa-infot

  Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infon asiakaskoneilla voit hoitaa viranomaisasioita. Asiakaskoneilla on mahdollisuus sekä skannaamiseen että viranomaisasiakirjojen tulostamiseen. Voit kysyä neuvoa Oma Vantaa ja kaupungin sivujen käytöstä myös puhelimitse 09 83911, chatissa tai sähköpostilla vantaa-info@vantaa.fi.

  Vantaan aikuisopisto

  Voit etsiä Aikuisopiston media- ja tietotekniikka-aiheisia kursseja Aikuisopiston ilmonet.fi-palvelusta tai Digiarkineuvonnan nettisivuilta. Digiarki järjestää myös henkilökohtaista digineuvontaa.

  Järjestöjen tarjoama digituki

  ENTER ry

  ENTER ry opastaa senioreita tietokoneen, tabletin sekä kännykän käytössä ja järjestää tietotekniikkaan liittyviä tietoiskuja. Voit lähettää etäopastuspyynnön sivuilta löytyvällä lomakkeella.

  Hakunilan kansainvälinen yhdistys ry

  Hakunilan kansainvälinen yhdistys tarjoaa maahanmuuttajille neuvontaa ja ohjausta sähköisten palveluiden käyttöön toimistolla sekä etänä puhelimitse tai verkon välityksellä. Opastusta ja neuvontaa sähköisten palvelujen käyttämiseen ja asiointiin annetaan muun muassa arabiaksi, bosniaksi, englanniksi, romaniaksi ja suomeksi. Tarkista muut neuvontakielet alla olevasta yhdistyksen verkkosivulinkistä.

   Tsempataan! -hanke

   Tsempataan! -hankkeen tsempparit tarjoavat neuvontaa yli 25-vuotiaille vantaalaisille maahanmuuttajataustaisille arjen hyvinvointiin, työllistymiseen sekä sähköiseen asiointiin liittyen. Neuvontaa ja tukea eri kielillä ti–pe klo 10–15. Koronatilanteen vuoksi palvelua tarjotaan paikan päällä ajanvarauksella Tikkurilassa, Hakunilassa, Koivukylässä ja Myyrmäessä tai etäyhteyksillä. Neuvontaa annetaan suomeksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi.

   Vantaan Järjestöringin maahanmuuttajien neuvontapisteet

   Maahanmuuttajille tarkoitettuja neuvontapisteitä on eri puolilla Vantaata. Neuvontaa annetaan muun muassa sähköisten palveluiden käytössä. Asiakkaita autetaan arabian, darin, englannin, farsin, pashtun, suomen ja venäjän kielillä arkipäivisin. Maahanmuuttajien neuvontapisteet ovat avoinna ja toimivat ajanvarauksella, puhelimitse ja sähköpostitse: etunimi.sukunimi[at]vantaalla.info.

   Verryttele taitojasi Ylen digitreeneissä

   Opettele digitaitoja omaan tahtiin.

   Ohjeita itsenäiseen opiskeluun

   ENTER ry:n aineistoa tietoteknisten asioiden itsenäiseen opiskeluun.

   Ylen digitreenit: Etäpalaveri verkossa?

   Eri työkalut sopivat eri tarkoituksiin. Tarpeita etätapaamisiin on monia esim. palaverit, harrasteryhmät, etäsynttärit.

   Opiskelumateriaaleja

   Vastauksia digiopastuksissa usein kysyttyihin kysymyksiin Seniorsurf-sivuilla.

   Etänä annettava digituki

   Tietoa etänä annettavasta digituesta ja etätuen järjestäjien yhteystietoja Suomidigissä.

   Tietoturvaohjeita

   Ohjeita ja oppaita yksityishenkilöille tietoturvasta Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilla.

   Vinkkejä puhelin- ja laajakaistan hankintaan

   Tietoa puhelin- ja laajakaistaliittymien tarjonnasta Liikenne- ja viestintäviraston sivuilla.

   Digipalvelut tutuiksi

   Helsinki-kanavan digiaiheisia videoita.