Digituki

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja opastusta digilaitteiden käyttöön. Neuvontaa ja opastusta antavat kaupungin toimijat, järjestöt ja yritykset.

Koronan leviämisvaiheen vaikutukset digitukeen

Koronavirustilanteen vuoksi digituen toimijat eivät anna lähikontaktin neuvontaa asiakaskoneilla. Osa toimijoista on sulkenut asiointipisteensä ja kaikki opastukset on peruttu. Osa asiointipaikoista on edelleen auki ja suuri osa toimijoista tarjoaa myös etädigitukea.

Digituki kevät 2021

Tarkista asiointipaikkojen aukiolotiedot, digituen neuvontatavat sekä ajankohtaiset koronaohjeistukset toimijoiden omilta nettisivuilta.

Asiakaskoneet, sähköisen asioinnin tuki ja opastukset

Asukastilat

Koivukylän, Myyrmäen ja Tikkurilan asukastiloissa on asiakastietokoneita ja voit kysyä tukea asiointiin. Koivukylässä autamme sinua myös henkilökohtaisissa tietokoneongelmissasi. Asiakaskoneilla on mahdollisuus skannaamiseen. Koivukylässä on myös mahdollisuus viranomaisasiakirjojen tulostamiseen.

Kirjastot

Kirjastojen asiakaskoneet ovat omatoimikäytössä pika-asiointiin. Vantaan kirjastoissa tulostaminen ja kopiointi ei ole toistaiseksi mahdollista. Voit tulostaa kiireellisiä viranomaisasiakirjoja Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infoissa sekä asukastiloissa.

Nuorten palvelut Ohjaamo

Ohjaamosta saat neuvontaa koulutukseen, työhön tai vapaa-aikaan liittyvien kysymysten kanssa. Tiloissa on asiakaskoneet, skanneri ja tulostin ja saat asioinnin tukea muun muassa TE-palveluihin liittyvissä asioissa. Voit olla yhteydessä myös chatin kautta.

Sosiaalipalvelut

Sosiaalipalveluilla on kaikille avoimia asiointipaikkoja Koivukylässä, Tikkurilassa ja Myyrmäessä. Asiointipaikoissa on asiakaskoneet, skanneri ja tulostin. Palveluohjaaja on tavattavissa Tikkurilassa ma-pe klo 10-15.

Työllisyyden palvelutori

Työllisyyden palvelutori tarjoaa vantaalaisille työnhakijoille asioinnin tukea koulutus- ja työnhakuasioissa. Palvelupisteessä käytössäsi on työnhakua varten asiakaskoneita ja tulostin. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse 09 8395 0120 tai sähköpostilla tyollisyydenpalvelutori@vantaa.fi.

Vantaa-infot

Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infon asiakaskoneilla voit hoitaa viranomaisasioita. Asiakaskoneilla on mahdollisuus sekä skannaamiseen että viranomaisasiakirjojen tulostamiseen. Voit kysyä neuvoa Oma Vantaa ja kaupungin sivujen käytöstä myös puhelimitse 09 83911, chatissa tai sähköpostilla vantaa-info@vantaa.fi. Vantaa-infon opastukset on peruttu koronatilanteen vuoksi. Vantaa-infojen infotilaisuuksista löydät mahdolliset verkkotapahtumat.

Vantaan aikuisopisto

Voit etsiä Aikuisopiston media- ja tietotekniikka-aiheisia kursseja Aikuisopiston ilmonet.fi-palvelusta tai Digiarki-hankkeen nettisivuilta. Vantaan aikuisopiston digineuvonta puhelimitse numerossa 040 653 2170 ma-ke klo 13.15-16.30 ja pe klo 12.30-15.

Järjestöjen tarjoama digituki

ENTER ry

ENTER ry opastaa senioreita tietokoneen, tabletin sekä kännykän käytössä ja järjestää tietotekniikkaan liittyviä tietoiskuja (toistaiseksi etänä). Voit lähettää etäopastuspyynnön sivuilta löytyvällä lomakkeella. ENTER:in kaikki lähiopastustoiminta on peruttu toistaiseksi, kunnes koronarajoitukset poistuvat.

Hakunilan kansainvälinen yhdistys ry

Hakunilan kansainvälinen yhdistys tarjoaa maahanmuuttajille neuvontaa ja ohjausta sähköisten palveluiden käyttöön toimistolla sekä etänä puhelimitse tai verkon välityksellä. Opastusta ja neuvontaa sähköisten palvelujen käyttämiseen ja asiointiin annetaan muun muassa arabiaksi, bosniaksi, englanniksi, romaniaksi ja suomeksi. Tarkista muut neuvontakielet alla olevasta yhdistyksen verkkosivulinkistä.

  Tsempataan! -hanke

  Tsempataan-hankkeen tsempparit tarjoavat neuvontaa yli 25-vuotiaille vantaalaisille maahanmuuttajataustaisille arjen hyvinvointiin, työllistymiseen sekä sähköiseen asiointiin liittyen. Neuvontaa ja tukea eri kielillä ti–pe klo 10–15. Koronatilanteen vuoksi palvelua tarjotaan paikan päällä ajanvarauksella Tikkurilassa, Hakunilassa, Koivukylässä ja Myyrmäessä tai etäyhteyksillä. Neuvontaa annetaan suomeksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi.

  Verryttele taitojasi Ylen digitreeneissä

  Opettele digitaitoja omaan tahtiin.

  Ohjeita itsenäiseen opiskeluun

  ENTER ry:n aineistoa tietoteknisten asioiden itsenäiseen opiskeluun.

  Ylen digitreenit: Etäpalaveri verkossa?

  Eri työkalut sopivat eri tarkoituksiin. Tarpeita etätapaamisiin on monia esim. palaverit, harrasteryhmät, etäsynttärit.

  Opiskelumateriaaleja

  Vastauksia digiopastuksissa usein kysyttyihin kysymyksiin Seniorsurf-sivuilla.

  Etänä annettava digituki

  Tietoa etänä annettavasta digituesta ja etätuen järjestäjien yhteystietoja Suomidigissä.

  Tietoturvaohjeita

  Ohjeita ja oppaita yksityishenkilöille tietoturvasta Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilla.

  Vinkkejä puhelin- ja laajakaistan hankintaan

  Tietoa puhelin- ja laajakaistaliittymien tarjonnasta Liikenne- ja viestintäviraston sivuilla.

  Digipalvelut tutuiksi

  Helsinki-kanavan digiaiheisia videoita.

  Ajankohtaista