Liikuntatilojen käyttövuorot

Käyttövuorojen hakeminen

Liikuntapalveluiden hallinnoimissa liikuntatiloissa voit harrastaa monipuolisesti eri liikuntalajeja, järjestää tapahtumia, pitää kokouksia tai viettää syntymäpäiviä. Voit hakea ulko- ja sisäliikuntatiloista yksittäistä tai pidemmän jakson kestävää vakiovuoroa Timmi -tilavarausjärjestelmän kautta. Voit hakea käyttövuoroa joko yhdistyksen, yrityksen, yhteisön edustajana, tai yksityishenkilönä. Tutustu liikuntatilojen hakuohjeeseen.

Liikuntatilojen käyttövuorot jaetaan keväällä helmikuun hakuaikana saapuneiden hakemusten kesken. Hakuajan jälkeen saapuneet hakemukset hylätään. Seuraavan kerran vuoroja voi hakea 1.8. alkaen, jolloin hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä. Vuorojen jakamisessa noudatetaan vapaa-ajan- ja opetuslautakunnan jakoperusteita sekä toimintaohjeita. Hakuajat ulkoliikuntapaikkoihin ja sisäliikuntatiloihin.

Yksittäisiä vuoroja ovat esimerkiksi leirit, turnaukset, ottelut, kilpailut ja juhlat. Paras aika yksittäisen käyttövuoron hakemiseen on helmikuussa kevään haun yhteydessä, jolloin hakemus käsitellään ennen vakiovuorojen myöntämistä. Yksittäisiä käyttövuoroja voi hakea vapaana näkyville ajoille myös hakuajan jälkeen.

Käyttövuorojen hinnat

Käyttövuoroista peritään kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaiset maksut. Sivistystoimen tiloissa noudatetaan sivistystoimen maksuperusteita ja liikuntapalveluiden tiloissa liikuntapalveluiden hinnastoa. Vuonna 2015 tehdyn avustusuudistuksen myötä, liikuntapalveluiden tilojen hinnaston seurat -maksuluokkaan kuuluvat vantaalaiset liikuntajärjestöt, joille on myönnetty täysimääräinen avustettavuus. Avustettavuutta haetaan ilman hakuaikaa. Lisää tietoa avustuksista ja avustettavuudesta avustukset sivulta.

Valvojan palkkaaminen

Rehtori, koulun- tai päiväkodin johtaja voi edellyttää valvojan palkkaamisen tilaisuutta varten. Valvoja tilataan Vantaan tilapalvelut Vantti Oy:ltä, joka laskuttaa valvojakuluista kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan. Aurinkokiven valvojatilaukset ja laskutus hoituu Palmia Oy:n kautta.

Jos toivomallasi ajalla on jo käyttäjä

Jos toivomallasi vuorolla on jo käyttäjä, voit olla tähän yhteydessä ja neuvotella voisiko tämä perua yksittäisen käyttövuoronsa pois. Käyttövuoroa voi hakea vasta kun vuoron vakiokäyttäjä on perunut oman vuoronsa.

Vuorojen peruminen

Koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien tilojen varaukset voi käyttäjä perua itse Timmin kautta 7 vrk ennen vuoron alkua. Muissa tiloissa (kalliosuojat, urheilutalot, tenniskeskus) yksittäisiä kausivuoron peruutuksia ei hyvitetä laskussa. Tapahtumien ja yksittäisten käyttövuorojen peruutukset tehdään sähköpostitse liikuntapalveluihin (liikuntatilavaraukset@vantaa.fi).

Ajankohtaista