Rakennusvalvonnan yhteystiedot

Asiakaspalvelu ja neuvonta

www.lupapiste.fi

Sähköisten palvelujen neuvonta

Vantaa-info Tikkurila

(Dixi) Ratatie 11, 2. krs, 01300 Vantaa

Tarkista aukioloajat asiakaspalvelun sivuilta.

Puhelinneuvonta puh. (09) 8392 2242

Rakennusvalvonnan käyntiosoite: Kielotie 20 C, 3. krs, Tikkurila (tällä hetkellä toimisto suljettu koronan vuoksi)

Postiosoite: PL 1850, 01030 Vantaan kaupunki

E-mail: kirjaamo.rakennusvalvonta@vantaa.fi

Lupakäsittelyssä on tällä hetkellä ruuhkaa resurssipulasta johtuen. Pahoittelemme käsittelyaikojen pitkittymistä

Kaupunkikuvayksikkö

2.5.2019 alkaen ajanvaraukset sekä yhteydenotot lupakäsittelijöille Lupapisteen (www.lupapiste.fi) neuvontapyynnön kautta. Rakennusvalvontaan on hyvä olla yhteydessä jo hankkeen alkuvaiheessa.

Kaupunkikuvayksikkö käsittelee lupahakemukset ja valvoo rakennusten ja kiinteistöjen kuntoa ja siisteyttä.

Lupakäsittelijät vastaavat puheluihin ma, ti, to ja pe klo 11.00 - 12.00. Keskiviikot ovat varattu rakennusvalvonnan sisäisiin kokouksiin, eikä varsinaista puhelinpäivystystä ole. Vastaamme saapuneisiin puheluihin mahdollisimman pian.

Tietopalvelujen ja jatkuvan valvonnan yksikkö

Rakennusvalvonta suorittaa rakennetun ympäristön jatkuvaa valvontaa. Valvonnan kohteita ovat muun muassa luvaton rakentaminen sekä rakennetun ympäristön siisteys ja kunnossapito.

Rakennusvalvonnan arkistossa säilytetään lupa-asiakirjoja ja erikoissuunnitelmia. Niistä saa ostaa kopioita ja niitä voidaan toimittaa myös sähköisessä muodossa. Tarkempia tietoja saa ottamalla yhteyttä arkistoon, josta saa myös muuta tietoa kiinteistöistä ja rakennushankkeista. Arkiston puhelinnumerot ovat 050 302 7233 ja 050 302 7098 ja se on avoinna ma-pe klo 8.15 - 16.00

Rakennustekninen yksikkö

Rakennustekninen yksikkö valvoo rakennustöitä ja suorittaa lupien ehtojen mukaisia katselmuksia ja hyväksyy luvissa määrätyt työnjohtajat. Hankkeiden erityissuunnitelmat toimitetaan ennalta sovittuna aikana. Tarkastusinsinöörien ja LVI-tarkastajien puhelinpäivystyaika on ma, ti, to ja pe klo 11.00 - 12.00. Tarkastusinsinöörien ja LVI-tarkastajien työnjako kaupunginosittain ja yhteystiedot löytyvät aluejakotaulukosta.

Ajankohtaista