Maksullinen pysäköinti

Vantaalla pysäköinti on maksullista Tikkurilan, Myyrmäen ja Kivistön kaupunkikeskustojen sekä asemien ympäristöjen katu- ja torialueilla sekä kaupungin hallinnoimilla pysäköintialueilla.

Pysäköinti keskustoissa on maksullista, sillä keskusten tiivistyessä pysäköintipaikkoja on entistä vähemmän tarjolla. Pysäköintipaikkojen lyhytkestoista käyttöä halutaan edistää, jotta niitä on tarjolla useammalle tarvitsijalle. Tavoitteena on, että asiointiin tarkoitetut pysäköintipaikat ovat palveluiden käyttäjien käytettävissä, eivät pitkäaikaisessa käytössä kuten asukaspysäköinnissä. Pysäköinnin maksullisuuden tavoitteena on myös kestävien kulkumuotojen käytön sekä keskustojen vetovoimaisuuden ja palvelujen saavutettavuuden edistäminen.

Enintään tunnin mittainen pysäköinti maksullisilla pysäköintipaikoilla ja lyhytaikaiset pysäköintipaikat esimerkiksi asemien saattoliikenteelle ovat maksuttomia.

Kesän 2021 aikana maksullisen pysäköinnin alueet laajenivat Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Kivistössä. Lisäksi Tikkurilassa laajeni kalliimpi maksuvyöhyke. Maksullisia pysäköintipaikkoja voi tutkia tarkemmin karttapalvelussa kartta.vantaa.fi.

Näin pysäköit maksulliselle pysäköintipaikalle

Pysäköinti on maksutonta ensimmäisen tunnin ajan. Pidempiaikaisessa pysäköinnissä pysäköintimaksut ovat ensimmäisen maksuttoman tunnin jälkeen Tikkurilan keskeisimmillä paikoilla 2 euroa/tunti ja muilla paikoilla euron/tunti. Maksullisuus on voimassa pääsääntöisesti arkisin klo 7-19 ja lauantaisin klo 9-15. Osalla maksullisista paikoista enimmäispysäköintiaika on neljä tuntia.

Jos pysäköit korkeintaan tunnin, käytä pysäköintikiekkoa normaaliin tapaan. Muuta maksusuoritusta ei tarvita. Pysäköidessäsi yli tunnin aloita maksutapahtuma heti pysäköinnin alkaessa. Ensimmäinen tunti pysäköintiä on ilmaista ja veloitus alkaa toisen tunnin alusta.

Valitse pysäköinnin maksutapa:

1. Easyparkin, ParkManin, eParkingin, Taskuarkin tai Moovyn mobiilisovellus

2. Easyparkin soittopalvelu

  • Easyparkilla on myös soittopalvelu, jonne soittamalla voit aloittaa pysäköintitapahtuman. Maksu veloitetaan tällöin puhelinlaskusi yhteydessä.
  • Puhelinnumero 0600 41 55 00 sekä aluekohtainen koodi näkyvät liikennemerkkipylvään infotaulussa, lisätietoja www.easypark.fi.

3. Lippuautomaatti, jos sellainen on lähellä

  • Lippuautomaatteja on yhteensä seitsemän keskeisimmillä alueilla. Liikennemerkki ”Lippuautomaatti” osoittaa automaatin olevan lähistöllä nuolen suunnassa. Automaatissa lukee ohjeet pysäköinnin maksamiselle.
  • Lippuautomaatti toimii kaikilla yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla sekä prepaid-maksukortilla. Kolikoilla tai seteleillä ei voi maksaa.
  • Näppäile automaattiin arvioimasi pysäköinnin kesto ja maksa.
  • Lippuautomaattiin tulee syöttää pysäköidyn auton rekisteritunnus. Maksukuittia ei tarvitse viedä tuulilasiin. Pysäköinnin valvonta tapahtuu sähköisesti mobiililaitteiden avulla.
  • Vaikka lippuautomaattia ei olisi pysäköintipaikan lähettyvillä, voi automaatilla silti käydä maksamassa pysäköinnin, kunhan hinta on oikea. Maksamisen jälkeen voi ajaa lähemmäs määränpäätä ja pysäköidä sinne tai käyttää pysäköintikiekkoa sen aikaa, kun kävelee automaatille maksamaan.

Pysäköinnin mobiilimaksamisessa hyödynnettävät aluenumerot ja pysäköinnin hinta näkyvät sekä liikennemerkeissä että lippuautomaateissa. Liikennemerkissä näkyvien aikarajojen ulkopuolella saa pysäköidä vapaasti ja maksutta.

Lisäopastusta saa Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infoista. Vantaa-infojen henkilökunta auttaa mielellään mobiilisovellusten lataamisessa.

Aluepysäköintikokeilu Kivistössä, Keimolanmäessä ja Kaskelassa

Kivistössä, Keimolanmäessä ja Kaskelassa kokeillaan maksullista aluepysäköintiä erillisillä, väliaikaisilla pysäköintialueilla . Pysäköintikäytössä on pääasiassa asuntorakentamista odottavia alueita, ja ne ovat käytössä ainakin vuoden 2022 loppuun asti. Syksyn 2022 aikana päätetään mahdollisesta jatkosta.

Maksamalla kuukausimaksun tai vuorokausimaksun voi pysäköidä yhteensä seitsemällä alueella Kivistön keskustassa, Keimolanmäessä ja Kaskelassa. Kivistössä väliaikaisina pysäköintialueina toimivat viisi aluetta osoitteissa Ruusukvartsinkatu 15 ja 21, Kivistön puistokatu 7, Topaasikuja 3–7 ja Lumikvartsinkadun pysäköintialue. Yksi pysäköintilupa oikeuttaa pysäköimään millä tahansa aluepysäköintikokeilun pysäköintialueella. Mikäli pysäköintialueella ei ole vapaita paikkoja, voit pysäköidä jollekin toiselle aluepysäköintikokeilun pysäköintialueelle.

Keimolanmäessä voi pysäköidä Keimolanmäentien varressa Keimolankaarteen ja Lincolninaukion välisellä katuosuudella ja Kaskelassa entisen linja-autovarikon tontilla osoitteessa Pitkäsentie 5. Kivistön ja Keimolanmäen pysäköintialueet kartalla, Kaskelan pysäköintialue kartalla.

Pysäköintioikeuksien myyntiä alueilla hallinnoi Aimo Park Finland Oy -pysäköintiyhtiö. Pysäköinnin kuukausihinta on 50 € ja vuorokausihinta 5 €, joiden lisäksi tulee maksaa palvelumaksu. Pysäköintioikeuden voi lunastaa puhelimeen ladattavalla Taskuparkki-sovelluksella tai verkkokaupasta osoitteessa www.taskuparkki.fi. Tavanomaisen kadunvarsipysäköinnin pysäköintiautomaatteja ei sen sijaan voi hyödyntää maksamiseen.

Pysäköintialueilla on valaistus ja piirivartiointi. Kaupungin pysäköinnintarkastajat valvovat pysäköintiä alueilla.

Ajankohtaista