Vantaan ratikan suunnittelutilanne kartalla

Havainnekuva ratikasta Rälssitiellä

Kartta helpottaa asukkaiden osallistumista suunnitteluun, sillä kartalta voi tarkistaa esimerkiksi, milloin vireille tulleisiin asemakaavoihin voi halutessaan vaikuttaa.

Vantaan ratikan jatkosuunnittelu on parhaillaan käynnissä ja suunnittelun etenemistä voi nyt myös seurata päivittyvän kartan avulla Matti-järjestelmässä. Interaktiivinen kartta näyttää ratikan reitin varren ajankohtaisen suunnittelutilanteen.

Vantaan ratikan tarinakartta esittelee jatkosuunnittelun keskeisen sisällön. Vantaan ratikan reitti kulkee Hakunilan, Tikkurilan ja Aviapoliksen suuraluiden läpi, joten suunnittelutilannetta voi tarkastella joko oman asuinalueen näkökulmasta tai suunnittelutason suhteen. Kartalle on koottu kaikki suunnittelun tasot: kaavarunko, asemakaavat ja katu- ja puistosuunnittelu. Karttaa päivitetään säännöllisesti ja siitä tiedotetaan Vantaan ratikan somekanavilla ja verkkosivuilla.

Klikkaamalla oman asuinalueen tilanne selville

Vantaan ratikan tarinakartta toimii verkkoselaimessa tietokoneilla ja myös mobiililaitteilla. Klikkaamalla karttaa saa selville oman asuinalueen suunnittelutilanteen. Verkkosivuversiossa kartan tekstit juoksevat vasemmalla palkissa ja eteepäin pääsee vierittämällä tekstiä alaspäin. Mobiiliversiossa tekstin saa näkyviin klikkaamalla kunkin välisivun otsikkoa ja eteenpäin pääsee pyyhkäisemällä otsikkoja vaemmalle. Karttakuvissa liikutaan lähentämällä ja loitontamalla karttaa joko paineikkeista tai karttaa vierittämällä.