Ajankohtaista ratikasta

Havainnekuva, jossa Vantaan ratikkavaunu ajaa kauppakeskus Jumbon edessä Aviapoliksen Tasetiellä hämärässä. Takana näkyvät Jumbon mainosvalot ja myös vaunun sisävalot loistavat. Kuva: WSP Finland.

Tältä sivulta löydät Vantaan ratikan ajankohtaiset uutiset.

Vantaan ratikan tunnelin asemakaavoitus käynnistyy

Vantaan ratikan tunnelin asemakaavoitus käynnistyy. Suunnittelualue sijaitsee Tikkurilan keskustassa pääradan molemmin puolin. Suunnittelulla varmistetaan sujuvat vaihtoyhteydet ratikasta juniin ja busseihin. Joukkoliikenteen vaihtoasema rakennetaan Tikkurilan rautatieaseman laitureiden alapuolelle, sillä Tikkurilan matkakeskus on merkittävä solmupiste ja arviolta 60 % ratikan matkustajista kulkee sen kautta. Lue koko uutinen!

Ratikan suunnittelutilanne päivittyvälle kartalle

Vantaan ratikan jatkosuunnittelu on parhaillaan käynnissä ja suunnittelun etenemistä voi nyt myös seurata päivittyvän kartan avulla Matti-järjestelmässä. Interaktiivinen kartta näyttää ratikan reitin varren ajankohtaisen suunnittelutilanteen. Kartta helpottaa asukkaiden osallistumista suunnitteluun, sillä kartalta voi tarkistaa esimerkiksi, milloin vireille tulleisiin asemakaavoihin voi halutessaan vaikuttaa. Lue koko uutinen!

Usein kysyttyä-osio koottu ratikan sivuille

Mielipiteiden ja palautteiden pohjalta on koostettu ratikan nettisivuille Usein kysyttyä-osio. Palautteissa on huomioitu myös esiin nousseet kysymykset alueellisista verkkotilaisuuksista, joissa osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa esiteltiin. Syksyn ja alkukevään verkkotilaisuudet ovat katsottavissa Vantaan kaupunkiympäristön YouTube-kanavalla.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja katutila- ja taidekyselyn raportit ovat luettavissa ratikan nettisivuilta.