Joukkoliikenne

Kuva kehäradan asemalta

Vantaalla on monipuolinen ja sujuva joukkoliikenne.

Vantaan joukkoliikenteen suunnittelusta, järjestämisestä ja matkustajainformaatiosta vastaa Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL, jonka jäsenkuntia ovat Vantaan lisäksi Helsinki, Espoo, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi ja Sipoo sekä vuoden 2018 alusta myös Tuusula ja Siuntio.

Vantaan kaupunki tukee joukkoliikennettä maksamalla HSL:lle joukkoliikenteen kuntaosuuksia joukkoliikenteen suunnittelusta ja hoidosta. Vantaa valvoo kuntalaisten etuja antamalla vuosittain lausunnon alueiden palvelutasotavoitteista kokonaisuutena, Vantaan määrärahoista sekä joukkoliikenteen kehittämissuunnitelmista. Näistä kaikista suunnitelmista vastaa kuitenkin HSL. Myös lippulajeista, lipunhinnoista ja alennusryhmistä päättäminen kuuluu HSL:lle. Vantaan kaupunki antaa niistä lausunnon muiden kuntien tapaan.

Vantaan kaupunki huolehtii joukkoliikenteen reittikatujen, pysäkkien, bussiterminaalien ja kääntöpaikkojen kaavoituksesta, suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta lukuun ottamatta valtion teitä. Valtion teistä vastaa Uudenmaan ELY-keskus. Ratojen osalta ratojen rakenteista vastaa Väylävirasto ja Vantaan kaupunki. Pääradan asemista vastaa Liikennevirasto ja Kehäradan asemista puolestaan Vantaan kaupungin tilakeskus.

Lisätietoa uusien pysäkkikatosten sijoittelusta löytyy usein kysytyistä kysymyksistä.

Tee kierros kehäradalla

Hyppää kyytiin ja koe tunnelmat kehäradan asemilla.

Ajankohtaista