Tikkurilan uudistuva keskusta

Tikkurilan keskusta uudistuu vauhdilla. Keskustaan rakentuu lähivuosina satoja uusia asuntoja ja Kehäradan avauduttua heinäkuussa 2015 Tikkurilasta kasvaa Suomen toiseksi vilkkain juna-asema.

Uuden toimisto- ja liikekeskus Dixin ensimmäinen osa avattiin tammikuussa 2015, palvellen monipuolisesti alueella asioivia. Vantaa-info sekä VR:n lipunmyynti palvelevat matkustajia matkakeskuksen pääsisäänkäynnin yhteydessä.

Dixin yhteyteen rakentunut asemasilta yhdistää luontevasti Tikkurilan keskustan Jokiniemeen, toimien samalla junamatkustajien odotustilana. Dixin laajennusosa, jonka tavoitellaan valmistuvan keväällä 2017, kasvattaa keskustan palvelutarjontaa entisestään.

Kaupungintalon kupeessa sijaitseva uusi tori, sekä alueelle rakentuva puisto ja kävelykatu luovat oivalliset puitteet virkeälle ja turvalliselle kaupunkielämälle. Uuteen Kirjastopuistoon on suunniteltu oleskelunurmi, esiintymispaikka sekä skeitti-, parkour- ja leikkialueet.

Liikennejärjestelyt Tikkurilassa

Keskustan rakennustyöt aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyihin. Ratatie pidetään toistaiseksi suljettuna ajoneuvoliikenteeltä Unikkotieltä Männistönpolulle asti ja ajoneuvoliikenne ohjataan kiertoreittiä Unikkotien, Kielotien ja Lummetien kautta. Yhteys Asematieltä Ratatielle on myös suljettu.

Juna-aseman eteläinen alikulku on suljettu Asematien puolelta, mutta Jokiniemen suunnasta alikulun kautta pääsee junalaitureille 2-6. Pohjoinen alikulku on käytettävissä normaalisti.
Tikkurilan taksiasema on siirtynyt entisen bussiterminaalin paikalle ja lisäksi uusi taksitolppa on avattu Dixin pohjoispäädyssä.

Kevyen liikenteen väliaikaiset liikennejärjestelyt

Moottoriliikenteen väliaikaiset liikennejärjestelyt

Pysäköinti

Junamatkustajia varten on varattu saattopaikkoja Ratatieltä, Ratakujan pohjoispuolelta sekä Unikkotien ja Ratatien risteyksestä. Liityntäpysäköintipaikkoja on aseman pohjoispäissä radan molemmin puolin.

Tikkurilassa on avattu myös uusia pysäköintilaitoksia. Lummekujan päädyssä sijaitseva Tikkuparkki palvelee arkisin kello 7-18. Uusi Ratakujan parkki on avoinna maanantaista perjantaihin 7-20 ja lauantaisin kello 9-18. Maksullisia pysäköintipaikkoja löytyy myös Dixin yhteydestä, kauppakeskus Tikkurin sekä Terveysaseman yhteydestä.

Kartta Tikkurilan keskustan pysäköintipaikoista.

Ajankohtaista