Simonkylä

Nurmikenttää kerrostalon edessä Simonkylässä, kuvaaja Pertti Raami.

Simonkylä on asukasluvultaan suurin kaupunginosa Tikkurilan suuralueella. Asukkaita on yli 8 000 ja he jakautuvat usealle asuinalueelle: Simonmetsään, Simonkallioon, Simonlaaksoon, Simonsiltaan ja Malminiittyyn. Asuntokannasta 80 % on kerrostaloja ja viidennes pien- ja rivitaloja. Alueella on useita päiväkoteja sekä Simonkallion alakoulu ja Simonkylän yläkoulu. Kaupallisia palveluita tarjoavat pieni ostoskeskus ja lähikaupat, mutta myös Tikkurilan palvelut ovat lähellä. Simonkylän erikoisuuksia ovat virkeä Kansallistoiminnan keskus Leinikki sekä arkkitehtuurisesti harvinainen Vanamontien huoltoasema. Se on Matti Suurosen suunnittelema Casa Finlandia –tyyppinen muovirakennus.

Simonkylä on luonnonläheinen kaupunginosa. Alueen pohjoispäässä sijaitsee iso Simonkylänpuisto pururatoineen ja peltoineen. Puiston reunoilla ovat Hiirilammet ja Ristisillanlammet. Ristisillanlammilla on matonpesupaikka ja sen vieressä Möskärin mäki, jolle on rakennettu uunituoreet kuntoportaat. Möskärillä on myös koira-aitaus. Talvikkitien varressa taas on Simonmetsän lemmikkipuisto.

Simonkyläläiset arvostavat alueensa runsasta luontoa ja rauhaa, mutta myös hyviä palveluja ja kulkuyhteyksiä. Simonmetsän aluetta on kutsuttu jopa Vantaan Kaivopuistoksi.

Ajankohtaista