Palvelut

Kivistössä palvelut ovat helposti saavutettavissa. Alueelta löytyy lukuisia päiväkoteja ja kouluja. Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja ja perusopetuksen aluepäällikkö palvelevat lasten vanhempia ja esittelevät ja opastavat perheille vaihtoehtoja varhaiskasvatuspaikan hakemisessa sekä osoittavat perusopetuksen lähikoulun.

Kivistön keskustan Aurinkokivi on palvelukeskus, jonka monikäyttöisissä ja muunneltavissa tiloissa kaiken ikäiset kivistöläiset kohtaavat. Terveyspalveluista neuvola sijaitsee Aurinkokivessä, hammashoitola Kanniston koulun yhteydessä ja kaupunkikeskukseen tulee terveysasema.

Lisäksi Kivistön asukkaita palvelevat muun muassa nuorisotila Kannu sekä avoin päiväkoti Auringonkukka. Elokuussa 2019 Aurinkokivessä aloittavat toimintansa myös 400 oppilaan yläkoulu, musiikkiopisto sekä kuvataidekoulu. Kirjastoauto pysähtyy Kivistössä viikoittain, kunnes kirjasto valmistuu kauppakeskukseen.

Keskuksen ulkopuolella Kivistön viheralueet kutsuvat kaupunkilaiset virkistymään pelien, piknikin, luistelun tai vaikkapa hyvän kirjan parissa. Alueella on useita eriluonteisia puistoja, joista osa haastaa toimimaan, osa rauhoittumaan.
Asuntomessualueen Kvartsijuonenpuistossa voi peuhata juoksuhiekkamaassa ja seikkailudyyneillä. Kenraalinpuistossa liikuntavälineet, ulkoilureitistö, parkour-alue, kiipeilyverkko sekä peli- ja skeittialue innostavat liikkumaan. Liito-oravien kotipaikkana toimiva Lippupuisto sekä Tiikerinsilmänpuisto ja Rubiinipuisto puolestaan tuovat luonnonrauhaa kaupunkiin ja saattavat laajemmille viheralueille.

LIsäksi Kivistön keskustasta pääsee nopeasti luonnon keskelle Petikon virkistysalueen ulkoilureiteille sekä valaistuille laduille ja poluille. 1 700 hehtaarin laajuinen monipuolinen ulkoilu- ja virkistysalue on suosittu lenkkeilijöiden, kuntoilijoiden, pyöräilijöiden, retkeilijöiden ja hiihtäjien sekä marjastajien ja sienestäjien keskuudessa. Alueella toimii myös hiihto- ja suunnistusseuroja, metsästysseuroja, koiraharrastusyhdistyksiä sekä lennokkikerho, ja sinne on suunnitteilla lisäksi pulkkamäki, eväsretkipaikkoja sekä perhosniittyjä.

Keimolan Kaiku liikuttaa väkeä kentillä sekä laduilla ja partiotoiminnasta vastaa Timanttipartion lippukunta. Alueen päiväkotien ja koulujen yhteinen vanhempainyhdistys Kiva ry näyttää aktiivisuudellaan mallia aidosta yhteisöllisyydestä. Kivistön kirkko puolestaan järjestää muun muassa brunsseja sekä muita mukavia tapahtumia kaikille kivistöläisille.