Kivistön keskusta ja Keimolanmäki

Kivistön keskustasta on kehittymässä kaupunkimainen, värikäs ja vilkas kohtaamispaikka, jonne saapuu juna-aseman ja bussiterminaalin kautta väkeä kauempaakin.

Kivistön keskustaan on suunnitteilla kaupunkikeskus, jossa toimii päivittäistavarakauppoja sekä monipuolisesti kunnan tarjoamia palveluja, kuten kirjasto, nuorisotila, kulttuurikeskus, terveysasema ja avoin päiväkoti. Katugalleria lisää alueen viihtyisyyttä - minkä tahansa kulman takaa voi paljastua taideteos. Alueesta kasvaa kotikaupunki yli 30 000 ihmiselle.

Keimolan entinen moottoristadion on herännyt uudestaan eloon Keimolanmäen asuinalueena. Osa entisistä moottoristadionin ajoreiteistä on muuttunut kaduiksi. Entisen moottoriradan muoto on havaittavissa selvästi katujen linjauksissa. Katujen ja aukioiden nimistö heijastaa alueen historiaa: Ajolenkki on ollut moottoriradan osa, Lincolninaukio kertoo radan perustajasta ja Ruutulipunkuja viittaa kilpa-ajojen maaliin.

Kivistön keskustaan kuuluva Keimolanmäen asuntoalue sijoittuu valtatie 3:n länsipuolelle Petikon laajojen virkistysalueiden reunaan. Aivan asuinalueen vieressä on Natura-kohde, noin 7 000 vuotta vanha Isosuon keidassuo ja suon länsipuolella sijaitsee 36-reikäinen Keimolan Golf.

Kivistön keskustan alueella (Keimolanmäkeä lukuun ottamatta) on käytössä putkijätejärjestelmä. Se on hygieeninen, helppokäyttöinen sekä turvallinen käyttäjille ja sen työntekijöille. Jätteiden putkikeräysjärjestelmä alentaa energiakustannuksia ja sen ympäristövaikutukset ovat pienemmät verrattuna perinteiseen jätteen keräykseen. Jäteautojen melut pakokaasuineen loistavat poissaolollaan.