Kivimäen päiväkoti
Kivimäen päiväkoti on osa Lintukallion toimintayksikköä. Lintukallion toimintayksikkö sijaitsee Martinlaakson palvelualueella aivan Hämeenlinnantien liittymän kainalossa ja on hyvien juna- sekä bussiyhteyksien varrella. Lintukallion toimintayksikkö muodostuu kahdesta rinnakkain sijaitsevasta päiväkodista: Lintukallion päiväkodista ja Kivimäen päiväkodista.
Yhteinen oppimisympäristömme
Lapsi päättää oman toiminnan roolin leikeissä tai muissa tuokioissa. Kasvattaja ohjaa lapsia tasa-arvoiseen toimintaan. Tasavertaisuus ja yhdenvertaisuus näkyy tasapuolisena kohteluna ja lapsen kunnioittamisena yksilönä ryhmässä.
Punaisena lankana toiminnassamme on lasten tarpeista lähtevä toiminta. Lapset ovat mukana kehittelemässä leikki- ja oppimisympäristöjä. Ryhmien kasvattajat kyselevät lapsilta lasten kokouksissa toiveita toimintaan. Yhdessä myös pohditaan, miten ehdotettua teemaa voidaan toteuttaa ryhmässä.
Hyödynnämme toiminnassamme lähiympäristöä. Yhdessä lasten kanssa suunnittelemme toimintaa ja sen toteuttamispaikkaa. Lähimetsät, liikuntapaikat sekä lähialueen taide- ja kulttuuritapahtumat ovat lapsiryhmiemme toiminnan vierailukohteina.
Näin huolehdimme lasten hyvinvoinnista
Opettelemme tunnistamaan eri tunteita esimerkiksi draaman, tunne-ympyrän ja leikkien, satujen ja seikkailujen esiopetusmateriaalin, lapsen mieli -materiaalin ja aikuisen läsnäolon kautta.
Aikuinen toimii tukena tilanteissa missä lapsi kokee haasteita esimerkiksi leikkiin liittymisessä tai leikin kulun ohjaamisessa.
Käytämme varhaiskasvatuksessa positiivisen pedagogiikan periaatteita ja pyrimme sen avulla tukemaan lasten vuorovaikutustapoja. Päivitämme myös kiusaamisen ehkäisysuunnitelman vuosittain.
Yhteistyössä huoltajien kanssa keskustelemme säännöllisesti lapsen hyvästä arjesta.
Esiopetusikäisten lasten alueellinen hyvinvointityöryhmä kokoontuu säännöllisin väliajoin. Siellä pohditaan alueellisia ilmiöitä ja tarvittaessa niihin puututaan.
Viestintä ja yhteistyö huoltajien kanssa
Huoltajien osallisuus huomioidaan päivittäin käytävissä keskusteluissa haku- ja tuontitilanteissa sekä esim. erilaisilla kyselyillä. Lasten varhaiskasvatussuunnitelma- ja leops-keskustelut ovat tärkeä yhteistyömuoto yksittäisen lapsen asioissa.
Muut juhlat ja tempaukset (liikunnalliset pihaseikkailut tms.) ovat myös osa toimintaamme. Hyödynnämme päivittäisten huoltajien kohtaamisen lisäksi tieto- ja viestintätekniikkaa monin eri tavoin saadaksemme mahdollisimman laajan huoltajien osallisuuden lasten hyvän kasvun ja kehityksen tueksi varhaiskasvatuksessa.
Esiopetus ja valmistava opetus päiväkodissamme
Päivittäinen toiminta-aika:
Esiopetuksessa olevien lasten määrä: 30