Siimapuiston päiväkoti

Siimapuiston päiväkoti

Päiväkotimme sijaitsee Pohjois-Nikinmäessä Vanhan Lahdentien läheisyydessä. Päiväkodin tilat on jaettu seitsemään kotialueeseen, joissa pienryhmät toimivat. Kotialueet ovat nimeltään Kukkaniitty, Sammalmätäs, Lammenranta, Metsäpolku, Perhospuisto, Kirsikkalaakso ja Omenatarha. Päiväkodissamme toimimme kuin pienessä yhteiskunnassa, jonka jokainen jäsen on meille tärkeä. Toimintamme perustuu pienryhmätoimintaan ja vastuukasvattaja -periaatteeseen. Lapset jaetaan leikkiryhmittäin nimetyille kasvattajille 4-7 lapsen pienryhmiin.

Päiväkodista on rakennettu oma kylä, jossa seitsemän ”rivitaloasunnon asukkaat” muodostavat oman pienoisyhteiskunnan. Aloittaessaan Siimapuistossa lapset oppivat tuntemaan ensin oman ”kodin asukkaat”. Kun läheisimmät ovat tulleet tutuiksi, on mahdollista tutustua myös naapureihin. Naapuriryhmästä löytyy usein saman ikäisiä ystäviä ja uusia tuttavuuksia. Hidas tutustuminen erilaisiin toimintatapoihin ja ihmisiin luo päiväkodista turvallisen ympäristön. Kasvattaja on lasten apuna uusien asioiden ja ihmisten kohtaamisessa.

Päiväkodin läheisyydessä olevat metsät ja luontoalueet ovat osa päiväkodin oppimisympäristöä. Painotamme toiminnassamme puutarha- ja luontoliikuntaa ja toimintamme perustuu laajasti kestävän kehityksen periaatteisiin, niin kulttuuriseen, ekologiseen, sosiaaliseen kuin taloudelliseenkin. Osa päiväkodin pihasta on muokattu aistipuutarhaksi, jonka rakentamiseen ovat osallistuneet niin lapset kuin perheetkin. Puutarha ja lähiluonto mahdollistaa lapsille hyvän leikkiä tukevan kasvu ja oppimisympäristön.

Ajankohtaista