Ilvespuiston päiväkoti

Ilvespuiston päiväkoti sijaitsee keskellä Leppäkorven asuinaluetta.

Päiväkodissa toimii 8 ryhmää, joista kahdessa, Kultahipuissa ja Smaragdeissa, järjestetään esiopetusta. Smaragdien toiminta järjestetään ulkoryhmän periaatteiden mukaisesti. Näiden ryhmien lisäksi päiväkodissa toimivia ryhmiä ovat Safiirit (5-vuotiaat), Kuukivet 3–4-vuotiaat), Helmet (2–3-vuotiaat), Kristallit (3–4-vuotiaat), Timantit (1–2-vuotiaat) ja Rubiinit (1–2-vuotiaat).

Ilvespuiston yhteydessä toimii myös Minkkipuiston päiväkoti (osoitteessa Minkkitie 16, 01450 Vantaa). Minkkipuiston päiväkodissa on kaksi ryhmää. Toiminta-aika 6.30 - 16.45. Minkkipuiston päiväkodin toiminta loppuu heinäkuun lopussa 2022.

Ilvespuiston päiväkodin ovet aukeavat arkisin hoidontarvetta mukaillen klo 6–7 ja sulkeutuvat klo 17–18.

Yhteinen oppimisympäristömme

Ryhmäkohtaiset tilat on suunniteltu tukemaan pienryhmätoimintaa. Ryhmätilojen lisäksi hyödynnämme päivittäin muita talomme tiloja. Päiväkodin yhteisiä erikoispedagogisia tiloja ovat liikuntasali sekä vesi-/hiekkaleikki-/verstashuone.

Päiväkodin piha on pyritty järjestämään riittävän virikkeelliseksi palvelemaan kaikkien ikäryhmien lapsia, vauvoista esikoululaisiin. Pihaltamme löytyy myös kotarakennus. Esikoululaisten lisäksi kota on myös säännöllisesti kaikkien ryhmien käytössä.

Käytössämme on Leppäkorven alueen hyvät metsämaastot. Hyödynnämme luonnon mahdollisuuksia viikoittain ympärivuoden. Lisäksi piirteitä luontokasvatuksesta voi nähdä päiväkodin omassa puutarhassa. Alueelta löytyy myös runsaasti leikkipuistoja, pururata sekä urheilukenttä. Kävelymatkan päästä löytyvät Korson keskustan palvelut (mm. terveysasema, neuvola, kirjasto).

Näin huolehdimme lasten hyvinvoinnista

Suunnittelemme, kehitämme ja arvioimme toimintaamme säännöllisissä pedagogisissa kokouksissa. Teemme moniammatillista yhteistyötä konsultoivan varhaiskasvatuksen erityisopettajan, neuvolan, perheneuvolan, terapeuttien, psykologien ja muiden varhaiskasvatuksen asiantuntijoiden kanssa.

Esikoululaisilla on käytössään kuraattori ja psykologipalvelut. Esiopetuksen yhteisöllinen hyvinvointityöryhmä kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa.

Viestintä ja yhteistyö huoltajien kanssa

Päiväkodin ja perheen yhteisenä viestintä- ja kontaktikanavana toimii ensisijaisesti oman ryhmän varhaiskasvattajat. Yhteistyö kodin ja varhaiskasvatuksen välillä rakentuu päivittäisten kohtaamisten sekä huoltajien kanssa käytyjen pedagogisten keskustelujen kautta. Muita käytössämme olevia viestintämenetelmiä ovat esimerkiksi ryhmäkohtaiset sähköpostit sekä puhelimet.

Esiopetus ja valmistava opetus päiväkodissamme

Päivittäinen toiminta-aika: 8.30-12.30

Esiopetuksen lukuvuosisuunnitelma

Ajankohtaista