Tammiston päiväkoti

Tammiston päiväkoti

Tammiston päiväkoti on osa Tammiston toimintayksikköä, johon kuuluu myös Tammistonrannan päiväkoti. Päiväkodissa on viisi lapsiryhmää.
Painotamme toiminnassamme läsnä olevaa toimintatapaa. Teemme työtä lapsi keskiössä häntä kehuen ja kannustaen. Panostamme aloittavan lapsen ja perheen kohtaamiseen varmistaen heille hyvän vastaanoton ja luottamuksen meihin. Toimintakauden aikana lapsiryhmiin voi tulla muutoksia.

Yhteinen oppimisympäristömme

Rakennamme oppimisympäristön selkeäksi ja laitamme riittävän määrän leluja lasten saataville. Lelujen ja tavaroiden paikat ovat kuvitettuina samoin kuin toiminta ja päivän kulku. Oppimisympäristöä arvioimme ja kehitämme jatkuvasti. Äänenvoimakkuuteen kiinnitämme huomiota ovien sulkemisella ja jakotilojen hyödyntämisellä sekä aikuisen läsnäololla. Molemmissa taloissa käytämme ruokailutilaa ja jumppasalia aktiivisesti pitkin päivää. Päiväkotimme sijaitsevat rauhallisella pientaloalueella, jossa luonto on keskeisessä osassa. Tammiston luonnonsuojelumetsä, Numeropuisto ja Haltialan tila ovat pääsääntöiset retkikohteemme. Kirjastoauto käy kerran kuukaudessa. Ryhmät käyttävät tarvittaessa bussia retkikohteisiin.

Näin huolehdimme lasten hyvinvoinnista

Toiminnallamme luomme positiivisen ja turvallisen ilmapiirin. Puheella, kehon kielellä ja kosketuksella vahvistamme lapselle kokemuksen tulla huomioiduksi ja tärkeäksi.
Olemme laatineet toimintayksikön kiusaamisen ehkäisyn ja puuttumisen suunnitelman, jota päivitämme vuosittain.
Esiopetuksessa oleville lapsille laaditaan hyvinvointityöryhmässä pienaluekohtainen hyvinvointisuunnitelma, jota toteutetaan kaikissa alueen esiopetusryhmissä.

Viestintä ja yhteistyö huoltajien kanssa

Koemme tärkeänä avoimen ja sujuvan tiedonkulun yhteistyön kannalta. Kerromme päivittäin vanhemmille lapsen päivästä ja lähetämme sähköpostitse kuukausikirjeen. Ryhmien eteisissä on infotaulu tiedotteita ja viikko-ohjelmia varten. Muutamissa lapsiryhmissä käytetään suljettua Facebook , WhatsApp tai Instagram -ryhmää viestien ja kuvien välitykseen. Viestintäkäytännöt palautteen perusteella ovat olleet vanhempien mielestä toimivat. Päiväkodin johtajaan vanhemmat saavat parhaiten yhteyden laittamalla sähköpostia, soittamalla tai jättämällä soittopyynnön. Vuosittain järjestämme toiminnallisen vanhempainillan ja vanhemmista koostuva vanhempainyhdistys on aktiivinen.

Esiopetus ja valmistava opetus päiväkodissamme

Päivittäinen toiminta-aika: 9.00-13.00
Esiopetuksessa olevien lasten määrä: 21

Ajankohtaista