Avoimet kohtaamispaikat

Suomen hallituksen 16.3.2020 antamien linjausten mukaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi Vantaalla avoimet kohtaamispaikat ovat suljettuina jaavataan jälleen 3.8.2020.

Pakkalan Olkkari

Illenpihan paviljonkirakennus

Pakkalan Olkkariin ovat tervetulleita lapset yhdessä huoltajan kanssa. Olkkarissa voit osallistua ohjattuun toimintaan ja viettää aikaa yhdessä muiden perheiden kanssa. Pakkalan Olkkarissa on tarjolla muun muassa kynnyksetöntä puheterapian, kotouttamisen ja sosiaaliohjauksen palveluita aukioloaikoina.

Olkkarissa toimivat myös venäjän- ja englanninkieliset perhekerhot. Eri arkipäivinä tiloissa on tavattavissa eri alojen ammattilaisia ilman jonotusta, ajanvarausta tai lähetettä. Katso aukioloajat ja ohjelma Olkkarin omilta sivuilta.

Olkkari toimii Illenpihan päiväkodin pihalla olevassa paviljongissa, os. Illenpiha 6, 01520 Vantaa. Tähän asti Illenpihan päiväkodin yhteydessä on toiminut Pakkalan avoin päiväkoti, joka on laajentanut toimintamalliaan ja muuttanut nimensä Pakkalan Olkkariksi.

Koivukylän avoin kohtaamispaikka

Koivukylässä toimiva avoin kohtaamispaikka on kaikille kuntalaisille tarkoitettu yhteinen tila, jonne on helppo ja mukava tulla ja viihtyä. Värikkäästi sisustettu tila kutsuu lapsia leikkimään ja viihtymään sekä vanhempia toteuttamaan mitä erilaisempia tempauksia tai aktiviteetteja yhdessä toisten lapsiperheiden kanssa. Tilassa on perheille avoin keittiö, avointa ryhmätilaa ja tilaa harrastaa ja toimia.

Kohtaamispaikka sijaitsee osoitteessa Karsikkokuja 17. Poikkeusaikana toiminta on supistettua ja avoin kohtaamistila on avoinna perheille 1.6.-14.8. säännöllisesti maanantaisin 9-11, tiistaisin 14-15.30, keskiviikkoisin 14-15.30 ja torstaisin 9-11. Muut aukioloajat sekä puistotoiminnan aikataulu sekä vaihtuva kesäohjelma julkaistaan sivuilla https://uudenmaanpiiri.mll.fi/perheille/koivukylanavoinkohtaamispaikka/.

Kohtaamispaikassa toimii Vantaan kaupungin monipuolisten lapsiperheiden palveluiden lisäksi esimerkiksi Vantaan turvakoti ry, Yhteistyöllä parempi yhteisö, Nicehearts, SOS-lapsikylä, Rekolan seurakunta sekä Mannerheimin lastensuojeluliitto, joka koordinoi ja kehittää toimintaa yhdessä muiden toimijoiden ja perheiden kanssa.

Pikku Liito

Tule mukaan Pikku Liito avoimeen toimintaan ja tutustumaan lapsesi kanssa muihin perheisiin! Tarjoamme vapaata leikkiä ja seurustelua sekä luovaa toimintaa lapsien ja vanhempien kiinnostuksen mukaisesti.

Pikku Liito on alle kouluikäisten lasten ja heidän vanhempien, isovanhempien ja muiden läheisten yhteinen kohtaamispaikka. Voit ottaa mukaan omia eväitä ja lounasta, tilassa on käytettävissä mikroaaltouuni ja ruokailuvälineitä. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat suunnittelevat ja ohjaavat toimintaa yhdessä Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen työntekijöiden kanssa. Toimintaa ideoidaan yhdessä kävijöiden kanssa: maalataan, askarrellaan, liikutaan, lauletaan ja leikitään arjesta iloiten. Kerro meille toiveitasi ja teemme yhdessä arjen lumosta totta!

Toimimme keskeisellä paikalla Tikkurilassa kirjaston takana osoitteessa Lummetie 2 b, Nuorisotoimen tiloissa.

Tutustu toimintaamme Facebookissa

Ajankohtaista


Twitter