Hae valmistaviin koulutuksiin

Jos olet suorittanut peruskoulun ja jäänyt yhteishaussa vaille opiskelupaikkaa, Vantaalta löytyy sinulle useita koulutusvaihtoehtoja.

Voit hakea lukuvuoden kestävään perusopetuksen lisäopetukseen (kymppiluokat) korottamaan perusopetuksen arvosanoja ja tutustumaan toisen asteen oppilaitosten koulutustarjontaan. Ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa (VALMA) perehdytään ammatillisen koulutuksen vaihtoehtoihin ja eri ammatteihin. Maahanmuuttajille ja vieraskielisille suunnatussa lukiokoulutukseen valmistavassa koulutuksessa (LUVA) vahvistetaan suomen kielen osaamista ja valmistaudutaan lukio-opintoihin.

Hakuaika perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin on 19.5-20.7.2020. Koulutuksiin haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa opintopolku.fi.

Opiskelijavalinnoista tiedotetaan 31.7.2020 alkaen. Hakijoille ilmoitetaan opiskelijavalinnoista kirjeitse. Jos olet antanut s-postiosoitteesi hakulomakkeella, saat tulokset myös s-postiisi.

Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta koulutuksen järjestäjälle viimeistään 14.8.2020.

Muita mahdollisuuksia

Vantaalla on tarjolla nuorille myös työpajatoimintaa ja oppisopimuskoulutusta. Yksi mahdollisuuksista on nuorten tuettu oppisopimus.

Lukioiden ja ammatillisen koulutuksen peruutuspaikat

Peruutuspaikat lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen täytetään varasijalistojen mukaisessa järjestyksessä. Varasijalta valitulle ilmoitetaan vapautuneesta opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Mikäli opiskelupaikkoja jää yhteishaussa täyttämättä, ne tulevat kesän aikana hakuun Opintopolku.fi -järjestelmään ja niistä ilmoitetaan oppilaitosten kotisivuilla.

Ajankohtaista


Twitter