Kielikurssit työnhakijoille

Jos etsit töitä, voit päästä maksuttomaan suomen kielen koulutukseen työ- ja elinkeinotoimiston kautta.Lisätietoja saat ottamalla suoraan yhteyttä Vantaan TE-toimistoon.

Missä voin oppia suomea?

Voit opiskella suomen kieltä Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla monissa eri paikoissa. Osa kursseista on ilmaisia ja osasta pitää maksaa kurssimaksu.

Starttikurssit

Starttikurssit ovat Vantaalla asuvien maahanmuuttajien ilmaisia kursseja, joille voit tulla ilmoittautumatta. Kursseja on eri puolella Vantaata. Kursseilla opetuskielenä on yleensä suomi. Opetusta on myös luku- ja kirjoitustaidottomille.

Vallitsevan koronatilanteen takia osa kevään 2021 Startti-koulutuksen kursseista alkaa täysin etänä 1.2.2021 ja osa alkaa lähiopetuksena aikaisintaan 1.3.2021. Alkuohjauspäivää ei järjestetä lainkaan. Startti-koulutuksen kalenterista voi nähdä kurssien tarkat tiedot.

Starttikurssit keväällä 2021

Starttikurssien aikataulut

Ilmoittaudu etäopetukseen sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoa kursseista: suunnittelijaopettaja Aivi Hämäläinen aivi.hamalainen@vantaa.fi

Suomen kielen kurssit kotona lapsiaan hoitaville vanhemmille

Eri puolilla Vantaata tarjotaan maksutonta suomen opetusta pienten lasten vanhemmille. Katso esitteestä kurssien paikat ja ajat. Kurssilla on mukana lastenhoitaja ja etusijalla ovat 1–3-vuotiaiden lasten kotihoidon tuen piirissä olevat vanhemmat.

Kurssit järjestetään koronasuositusten mukaan etäopetuksena, mutta tilanne saattaa muuttua. Kurssit ovat täynnä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle.

Tutustu esitteeseen.

Kurssille ilmoittaudutaan verkossa.

Lisätietoa kursseista: suunnittelijaopettaja Anu Pakarinen, anu.pakarinen@vantaa.fi‍

Kansalaisopiston suomen kielen kurssit

Aikuisopistossa voit opiskella suomea myös kansalaisopiston kursseilla. Kansalaisopiston kurssit ovat maksullisia. Kursseja on monen tasoisia ja niitä järjestetään eri puolella Vantaata. Selaa kursseja ilmonet.fi -palvelussa.

Lisätiedot: Mikko Ekqvist, puh. 09 8392 3039, sähköposti: etunimi.sukunimi@vantaa.fi.

Opintoneuvontaa

Suomen kielen opiskelusta Vantaan aikuisopistossa voi kysyä keskiviikkoisin kello 13–15 (os. Lummetie 5, Tikkurila) tai soittaa numeroon 043 8250 070.

Tikkurilan asukastila

Tikkurilan aseman vieressä sijaitsevalla asukastilalla järjestetään suomen kielen opetusta tiistaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 12-14. Kurssi on suunnattu naisiille. Lapset voivat olla kurssilla mukana. Toiminta on osallistujille maksutonta. Järjestäjät: Suomen akateemiset naiset/Luetaan yhdessä verkosto.

Apua muihin asioihin

Maahanmuuttajien omilla sivuilla on tietoa monista muista maahanmuuttajia koskevista asioista.

Ajankohtaista