Aikuislukio ja etälukio

Opiskelua

Aikuislukiossa ja etälukiossa voit opiskella koko lukion oppimäärän ja valmistua ylioppilaaksi, jatkaa kesken jääneitä lukio-opintoja, suorittaa yksittäisiä aineopintoja tai valmistua ylioppilaaksi ammatilliselta pohjalta.

Vantaalla toimii kaksi aikuislukiota: Vantaan aikuislukio ja Sotungin etälukio. Vantaan aikuislukiossa on tarjolla iltaopintoja Tikkurilassa ja Martinlaaksossa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Oppitunnit ovat pääosin iltaisin maanantaista torstaihin klo 17-20. Osan kursseista / opintojaksoista voi suorittaa myös monimuoto-opiskeluna. Vantaan aikuislukioon ilmoittautuminen on käynnissä ympäri vuoden. Voit ilmoittautua täyttämällä aikuislukion verkkosivuilla ilmoittaumislomakkeen tai poikkeamalla toimipisteiden kanslioissa niiden aukioloaikoina.

Etälukiossa opiskellaan Itslearning-oppimisympäristössä. Joustava, ajasta ja paikasta riippumaton etäopiskelu soveltuu erityisen hyvin sellaisille aikuisille, joilla ei syystä tai toisesta ole ollut mahdollisuutta muutoin suorittaa lukio-opintoja. Sotungin etälukioon ilmoittaudutaan täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake etälukion verkkosivuilla.