Vantaa Iloa! - Poikkeuksellista tekemistä

Nainen ja koira kosken rannassa

Koronakriisin aiheuttamissa poikkeusoloissa kaipaamme kaikki mielekästä puuhaa vapaa-aikaamme. Rajoituksista huolimatta Vantaalla on paljon tekemistä.

Kokoamme tälle sivustolle poikkeusoloissa käytössä olevia vapaa-ajan palveluita ja mahdollisuuksia arkielämän rikastuttamiseen.

Liikuntaa ja hyvinvointia verkossa

Jumppaavia ihmisiä

Vantaan kaupungin tarjoama ryhmäliikunta jatkuu edelleen normaalisti turvallisuusohjeita noudattaen. Tämän lisäksi Vantaan kaupungin omat liikunnanohjaajat vetävät maksuttomia virtuaalijumppia verkossa tiistaisin ja torstaisin. Tarjontaan voit tutustua ohjatun liikunnan verkkosivuilla.

Vantaan kortteliliigassa on seuraavaksi vuorossa nelinpelisarjat sulkapallossa ja tenniksessä. Sarjat alkavat marraskuun puolessa välissä. Toimi nopeasti ja ilmoita joukkueesi mukaan. Lisätietoja kortteliliigan sivuilta.

Vantaan Liikkuvan koulun, päiväkodin ja opiskelun yhteiselle Instagram-tilille @vantaaliikkuu lisätään päivittäin tekemistä ja liikuntavinkkejä perheille.

Nuorille tukea ja tekemistä monipuolisesti

Nuorisotilatoimintaa, harrastustoimintaa nuorisotiloilla sekä jalkautuvaa nuorisotyötä järjestetään normaalisti koronatilanne ja turvallisuus huomioiden. Myös nuorten työpajat ja etsivä nuorisotyö toimivat toimipisteissä koronarajoitukset huomioiden. Lisätietoa nuorten ja nuorten aikuisten palveluista sekä yhteystiedot löydät sivistysvantaan sivuilta.

Kirjaston palvelut

Kirjastot ovat auki omien aukioloaikojensa mukaisesti. Kirjastojen aukiolot näet niiden omilta sivuilta Helmet.fi:stä.

Kirjapino pöydällä

Luettavaa verkossa

Luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa löytyy Helmetin e-kirjastosta silloinkin, kun et pääse kirjastoon. Kirjaston e-palvelujen käyttöön tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin.

E-kirjastosta löydät kirjoja, äänikirjoja, sanoma- ja aikakauslehtiä, kielikursseja ja paljon muuta. Tutustu e-kirjastoon Helmet.fi:ssä.

Kirjastojen tapahtumista osa järjestetään etänä myös syksyllä. Etätapahtumat Helmet-kirjastoissa.

Hyvinvointia ja oppimisen iloa verkossa

Opiston kukka

Aikuisopistossa on paljon verkko-opetusta sekä verkkoluentoja, joihin voi ilmoittautua pitkin syksyä.

Aikuisopiston verkko-opetus syksyllä 2020

Tekemistä ja puuhaa koko perheelle

RimCirkus Kuvaaja Hanna Nyman

Virtuaalinen Martinus tarjoaa esitystallenteita Martinuksesta ja Vantaan kulttuuripalveluiden tuottamaa sisältöä. Haluamme tarjota kaikille kulttuurielämyksiä poikkeuksellisen arjen keskellä. Sieltä löytyy mm. satuvideoita, skam-tallenne sekä muuta ajankohtaista. Sivut päivittyvät jatkuvasti - käy vilkaisemassa!

Taidekaruselli-kerhotoiminnan youtube-kanavalta löytyy lapsiperheille, varhaiskasvattajille ja luokanopettajille suunnattuja kuvataiteen ja tanssin taideharrastusvideoita.

Oopperan ja Baletin virtuaalinäyttämöllä voit katsoa ja kuunnella mm. esitystallenteita, trailereita ja tekijöiden haastatteluja.

RimCirkus-hankkeen blogista löytyy videoita, materiaaleja sirkus- ja draamaleikkeihin myös kotona tehtäväksi.

Lastenkulttuurikeskuksen sivuilta löytyy monelaista tekemistä taiteen ja kulttuurin harrastamiseen etänä.

Vantaan kuvataidekoulun Facebookissa julkaistaan mukavia ja helppoja taidetehtäviä, jotka sopivat ajankuluksi muillekin kuin kuvataidekoululaisille ja joiden tekemiseen tarvittavat materiaalit löytynevät useimmilta kotoa. Myös Vantaan kuvataidekoulun Youtube-kanavalta löytyy hauskoja tehtävä-videoita.

Harrasta kotona

Harrastakotona.fi on lapsille ja nuorille suunnattu harrastamisen paikka netissä. Sivustolta löytyy monipuolista tekemistä sekä taide- ja kulttuurielämyksiä helposti ja maksuttomasti. Harrastakotona.fi- sivuilla on ammattilaisten tuottamia ohjeita ja ideoita taiteen kokeilemiseen ja harrastamiseen.

Helppokäyttöisille sivuille on valittu taidetekemistä aina parkourista sirkukseen ja sarjakuvasta tanssiin. Lapsi voi tutustua sivuihin yksin tai vanhemman kanssa. Sivujen sisältöjä voidaan käyttää myös etäopetuksessa.

Sivuilta löytyy lisäksi esitystallenteita, virtuaalivierailuja sekä kalenteri, jossa näkyy tulossa olevia live stream -esityksiä. Sivut on tuotettu suomeksi ja ruotsiksi.

Lapsen kanssa kotona. Vinkkejä lapsiperheiden arkeen koronaviruksen aiheuttamissa poikkeusolosuhteissa. Myös taidekasvatus- ja puuhavinkkejä lapsille tai koko perheelle.

Lastenkulttuuri.fi. Vinkkejä taiteen ja kulttuurin harrastamiseen, tekemiseen ja kokemiseen kotona.

Virtuaalimatka Vantaan museoihin

Kaupunginmuseo
Keväällä 2020 Vantaa-kanavalla vierailtiin vantaalaisissa museoissa. Mukana ovat kaupungin omien museoiden – taidemuseo Artsin ja Vantaan kaupunginmuseon – lisäksi Suomen ilmailumuseo sekä Vantaan Maatalousmuseo.

Museokierrokset ovat nähdävillä osoitteessa vantaakanava.fi - tervetuloa mukaan!

Virtuaalikierrokset Vantaan taidemuseo Artsin Kuvanvapaus -näyttelyssä

Vantaan taidemuseo Artsin Kuvanvapaus -näyttely oli esillä 15.8.2020 asti. Näyttely tutki sananvapauden käsitettä ja sen ilmenemistä kuvien maailmassa. Vaikka näyttely on sulkeutunut, voi sen teoksiin ja teemoihin edelleen tutustua kahden virtuaalikierrosten kautta.

  • Ensimmäisessä videossa näyttelyn kuraattori Jean Ramsay esittelee näyttelyä ja sen teemoja: https://vantaakanava.fi/virtuaalimatka-museoihin-artsi/
  • Toisessa videossa museon opas ja työpajaohjaaja Minttu Ypyä kertoo näyttelystä lisää. Tämän videon rinnalla myös tehtäviä koululaisille ja kaikille kuvallisesta ilmaisusta kiinnostuneille. Tehtävät ja video löytyvät museon nettisivuilta

Ajankohtaista