Reflektor Vantaa

Pyöräilijä ohittamassa valotaideteosta jossa lukee love.

Valotaidetapahtuma Reflektor Vantaa järjestetään nyt kolmatta kertaa Vantaalla! Reflektor Vantaa esittelee kotimaisten ja ulkomaisten taiteilijoiden valotaideteoksia 30.9.–3.10. Martinlaaksossa ja Korsossa. Nähtävillä on yhteensä yhdeksän taiteilijan teoksia sisä- ja ulkotiloissa.

Reitin varrella voi ihastella esimerkiksi Anne Roinisen kerrostalon julkisivuun tehtyä yhteisöllistä taideteosta Martinlaakso Light Art Installation ja Päivi Alajuntin What’s Now? -teosta, jossa metsän oliot ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta. Reitin lisäksi taidetta pääsee näkemään Korson Lumosalissa, jossa on esillä saksalaisen videotaiteilijan Frederik Preuschoftin videoteoksia, jotka on luotu elokuvaleikkauksen keinoin.

Kööpenhaminasta lähtöisin oleva valotaidefestivaali Reflektor järjestetään ensimmäistä kertaa tapahtumien sarjana kolmena eri viikonloppuna ja neljän kaupungin alueella. Jokainen tapahtuma on uniikki kokonaisuutensa, jossa on esillä suomalaisten ja ulkomaisten taiteilijoiden teoksia. Vantaan lisäksi Reflektor esittelee valotaidetta Helsingissä 24.–26.9. sekä Espoossa ja Kauniaisissa 7.–10.10. Tapahtumat ovat esteettömiä ja niihin on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää Sun Effects yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa.

Koronaturvallisuus on otettu huomioon kaikissa tapahtumissa. Sisätiloissa kävijöiden määrää on rajattu, ja teokset katsotaan opastetun kulkusuunnan mukaisesti. Kävijöille suositellaan turvavälejä ja kasvomaskien käyttöä.

Tutustu tapahtumaan osoitteessa www.reflektor.fi/vantaa/

Relflektor Korso on osa Valon Vantaa -syksyä.

Valotaidereitin kartta

Noin kahden kilometrin mittainen valotaidereitti alkaa Martinlaakson Viherpuistosta ja kulkee puiston läpi Kulttuuritalo Martinukseen. Lumosali sijaitsee Korsossa osoitteessa Urpiaisentie 14, 01450 Vantaa.

Tapahtuman aikataulut:

  • Reitin teokset päällä 30.9.-3.10.2021 klo 18-23
  • Kulttuuritalo Martinuksessa (Martinlaakso) ja Lumosalissa (Korso) ohjelmaa 30.9.-3.10.2021 klo 17-23

#valonvantaa Instagramissa

Ajankohtaista