Tietoa oppilaille

Lukuvuosi 2021-2022

Syyslukukausi 23.8.-17.12.2021

Kevätlukukausi 10.1.-20.5.2021 + arkipyhien korvauskerrat

Syysloma viikolla 42 (18.-22.10.)

Talviloma viikolla 8 (21.-25.2.)

Arkipyhien aattoina tunnit pidetään normaalisti. Arkipyhille sattuvat tunnit pidetään opettajan ilmoittamana päivänä. Arkipyhiä ovat: 6.12., 15.4., 18.4.

Lukujärjestys 2021-2022 (pdf).

Työpajat

Työpajoihin ilmoittaudutaan vuodeksi kerrallaan. Työpajoissa oppilas syventää perusopinnoissa hankkimiaan tietoja ja taitoja valitsemallaan kuvataiteen tai kuvallisen median alueella.

Työpajoja järjestetään Kulttuurikeskus Orvokissa (Orvokkitie 15, Tikkurila), Myyrmäkitalossa (Paalutori 3, Myyrmäki), Kartanonkosken koululla (Tilkuntie 5, Pakkala), Aurinkokiven koululla (Aurinkokivenkuja 1, Kivistö), sekä Lumossa (Urpiaisentie 14, Korso). Oppitunnin kesto on 3 x 45 min tai 4 x 45 min, ja opetusta on kerran viikossa.

Lue työpajakuvaukset Opetus osiosta.

Jatkoilmoittautuminen

Kuvataidekoulussa jo opiskelevien oppilaiden jatkoilmoittautuminen seuraavan lukuvuoden opintoihin on keväisin. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti oppilastunnuksia käyttäen osoitteessa http://vkk.eepos.fi

Oppilas voi pitää yhden kokonaisen lukuvuoden taukoa opintojensa aikana. Tauon voi pitää myös osissa, esim. syyslukukausi 2021 ja kevätlukukausi 2023.

Todistukset

Oppilaan keskeyttäessä perus- tai syventävät opintonsa, hän saa pyydettäessä osallistumistodistuksen, jossa näkyvät kaikki kuvataidekoulussa suoritetut opinnot. Todistus lähetetään sähköisesti pdf-muodossa.

Perusopintojen päättötodistus annetaan noin 12-vuotiaana, jos oppilas on opiskellut vähintään kolme lukuvuotta. Perusopintojen päättötodistus lähetetään automaattisesti sähköisesti pdf-muodossa.

Syventävien opintojen päättyessä lopputyön tehneelle opiskelijalle annetaan taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukainen päättötodistus. Opintojen päättötodistus lähetetään automaattisesti sähköisesti pdf-muodossa.

Erityistä tukea tarvitseva lapsi

Kodin ja kuvataidekoulun välinen luottamus ja yhteistyö ovat ensiarvoisen tärkeitä lapsen hyvinvoinnin kannalta. On hyvä kertoa omalle opettajalle tai rehtorille, jos lapsella on jokin sellainen diagnoosi, joka on syytä ottaa huomioon opetuksessa.

Taiteen perusopetuksessa tarvitaan keskittymis- ja ryhmätyötaitoja. Jotta lapsi pystyisi täysipainoisesti osallistumaan opetukseen, saattaa vanhemman mukanaolo tunneilla olla välttämätöntä. Ryhmissämme ei ole säännöllisesti käytettävissä kouluavustajaa.

Avoimet ovet

Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan lapsensa työskentelyä. Vierailusta on hyvä sopia etukäteen oman opettajan kanssa.

Ajankohtaista