Musiikki

Vantaan musiikkiopiston orkesteri, kuva: Tiina Kujala

Musiikin taiteen perusopetus antaa vankan pohjan elinikäiselle harrastukselle ja tarjoaa hyvän ponnahduslaudan myös musiikkiammatteihin kouluttautumiselle. Musiikin opiskelu on tavoitteellista ja siihen sisältyy sekä yksilöllisiä oppimiskokemuksia että ryhmässä tapahtuvaa yhteispeliä.

Vantaan musiikkiopisto (VMO) on Vantaan kaupungin kulttuuripalveluiden tulosyksikkö, joka tarjoaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta kaikissa klassisissa ja pop&jazz-soittimissa, klassisessa ja pop&jazz-laulussa sekä musiikin perusteissa. Yhteismusisointia voi harjoittaa laajan kuoro-, orkesteri- ja yhtyetoiminnan piirissä sekä bändikoulussa. Valinnaisaineina ovat mm. sävellys ja musiikkiteatteri. Musiikkileikkikoulun voi aloittaa jo vauvaikäisenä. VMO tarjoaa myös monipuolista musiikki- ja soitinvalmennusta. Avoin osasto mahdollistaa opiskelun kaiken ikäisille ja tasoisille musiikin harrastajille. Opetusta annetaan n. 20 opetuspisteessä eri puolilla Vantaata. Hakuaika on huhtikuussa ja valintatestit toukokuussa. Opetusta annetaan myös ruotsinkielellä (VMISE).

Musiikkiopisto BBG tarjoaa musiikin perusopetusta ilman pääsykokeita 4-vuotiaasta eteenpäin. Musiikkiopisto BBG:ssä voit opiskella soittamista, laulamista ja musiikin teoriaa niin omaksi iloksi kuin ammattiopinnot mielessäsi. Opetusinstrumentit: piano (klassinen ja pop), viulu, kantele, ukulele, laulua (klassinen ja pop), kitara (akustinen ja sähköinen), saksofoni, kontra- ja sähkö-basso, sello, poikkihuilu, rummut, bändisoitto, musiikinteorian ja säveltapailun peruskurssit. Opetuspaikkoja on noin 20 ympäri Vantaata.

Hämeenkylän Muskari tarjoaa Pähkinärinteen ja Hämeenkylän alueella musiikki-leikkikoulutoimintaa. Muskarit: perheryhmiä 0–3-vuotiaille, leikkiryhmiä 3–5-vuotiaille, kuvataidemuskareita 3–7-vuotiaille, soitinryhmiä 5–8-vuotiaille (kannel, nokkahuilu, piano, viulu). Jatkomahdollisuus instrumenttiopintoihin on Musiikkikoulu Musikessa.

Itä-Vantaan musiikkikoulu toimii yhteistyössä Soivien Musikanttien kanssa Itä-Vantaalla. Musiikinopetusta kansanmusiikki- ja soitinmuskareista Musikantti-soitonaloitusryhmien kautta soittotunteihin, soitin- ja lauluyhtyeisiin, bändeihin ja musiikkiteatteriin. Soittimina kantele, huilu, saksofoni, piano, viulu, kitara, basso, saksofoni ja rummut. Kouluun ei ole pääsykokeita.

Jamkids musiikkikoulu tarjoaa iloisia ja elämyksellisiä muskareita 0-7-vuotiaille. Jamkids-muskareissa tutustutaan monipuolisesti musiikin maailmaan, opitaan tärkeitä sosiaalisia taitoja ja pidetään hauskaa.

Keski-Vantaan Musiikkiopistossa annetaan musiikin perusopetusta laajan oppimäärän mukaisesti perinteisissä soittimissa, pop/jazz-instrumenteissa, laulussa sekä teoria-aineissa. Opistossa toimii myös musiikkileikkikoulun 0–6-vuotiaille lapsille. Suzuki-opetusta voi saada sellon, viulun, pianon, huilun ja kitaran soitossa. Musiikkiopiston avoimella osastolla aikuisilla on mahdollisuus opiskella haluamiaan aineita. Opetusta Kartanonkoskella, Veromäessä, Simonkalliossa ja Pakkalassa.

Lystileikissä on muskareita 0–5-vuotialle, musiikkivalmennusta 5–8-vuotiaille, kantele-, laatta- ja rumpuryhmissä. Opetusta Tikkurilassa, Hiekkaharjussa, Korsossa, Simonkalliossa ja Jokivarressa. Toimimme yhteistyössä Musiikkiopisto BBG:n kanssa.

Kivistön Musiikkiopisto Musaiikki antaa musiikin perusopetusta yleisen ja laajan oppimäärän mukaan kaiken ikäisille. Myös muskari- ja kantelemuskari-ryhmiä. Opinnot voi koota klassisesta ja rytmimusiikista vapaan mosaiikkimaisesti. Opetusaineet: viulu, piano, kitara, rummut, laulu, poikkihuilu, nai-huilu, saksofoni, sello ja sähköbasso. Ryhmäopetusaineet: bändisoitto, musiikin perusteet, viulu- ja rumpuryhmät, itämainen tanssi, lapsikuoro ja naiskuoro. Ei pääsykokeita, mutta koeaika.

Musiikkikoulu Demo tarjoaa soiton- ja laulunopetusta sekä bändiopetusta kaikille. Tärkeintä opetuksessamme on hyvä meininki; soittamisesta ja laulamisesta nauttiminen. Sopiva vaihtoehto löytyy niin koululaiselle, nuorelle kuin aikuisellekin.

Musiikkikoulu Groove käynnistää musiikkikoulutuksensa Vantaalla syksyllä 2015. Instrumentteina voivat bändisoitinten lisäksi olla myös muut – kiinnostuksesta riippuen. Varsinkin nuorten pop-lauluryhmiin toivotaan osallistujia. Käytössä on uusimmat laitteet, oppilaslähtöinen materiaali ja uusi opetusmetodi. Voit myös toivoa uuden toimipisteen sijaintia. Rokkimuskari on musiikkikoulu Grooven kehittämä musiikkileikkikoulumuoto, jossa musiikin yleisen oppimäärän opetusta toteutetaan pop-musiikin avulla antamalla opetusta yleisimmissä bändisoittimissa sekä pop-laulussa. Käytössä ovat sähköiset rummut, bassot, kitarat, kosketinsoittimet sekä mikrofonit. Myös vauvaryhmät.

Musiikkikoulu Musike tarjoaa monipuolista soitonopetusta lapsille ja aikuisille klassisesta rockiin, ei pääsykokeita. Opetuspaikat sijaitsevat Länsi-Vantaalla. Opetusaineina ovat piano, viulu, kanteleet, akustinen kitara, sähkökitara ja rummut. Musiikkikoulu Musike toimii yhteis-työssä Hämeenkylän Muskarin kanssa.

Suomen Kuoro-opistossa on musiikkileikkikoulutoimintaa, kantele- ja piano-valmennusryhmiä, kuoroja ja yksinlauluopetusta. Opetukseen ovat tervetulleita lapset ja aikuiset. Opetuspaikat Vantaalla: Martinlaakso, Ylästö, Hakunila, Tikkurila, Korso.

Uudenmaan Suzuki-Instituutti on musiikkioppilaitos, jossa opetetaan viulun-, huilun-, kitaran- ja pianonsoittoa suzuki-menetelmällä. Opetus soveltuu lapsille 4 -vuotiaasta alkaen, mutta myös vanhemmille vasta-alkajille. Aikuisopiskelijoille on tarjolla lyhyempiä opetusjaksoja. Opetuspaikkana on Monitoimikeskus LUMO Korsossa.