Ankkapartio

Katupartiotoimintaa

Ankkapartio on Vantaan kaupungin nuorisopalveluiden organisoimaa katupartiotoimintaa. Ankkapartio liikkuu Vantaalla perjantaisin ja juhlapyhien aattoina sekä isoissa nuorisotapahtumissa.

Ankkapartio pyrkii toiminnallaan olemaan matalan kynnyksen tukipalvelu kohtaamilleen nuorille tai tarvittaessa ohjaamaan nuoren oikean tuen piiriin. Yhteyttä voi ottaa nuori itse tai kuka tahansa, joka on huolissaan nuoren käyttäytymisestä.

Ammattilaisia ja vapaaehtoisia

Ankkapartiossa työskentelee erityisnuoriso- ja nuorisotyöntekijöitä sekä koulutettuja vapaaehtoisia. Ankkapartioon voi soittaa nuori, nuoren vanhempi, viranomainen tai kuka tahansa nuorten käytöksestä huolestunut. Työntekijät kiertävät myös kouluissa ja nuorisotiloissa tiedottamassa toiminnastaan. Lisäksi he vierailevat pyydettäessä puhujina tapahtumissa ja esimerkiksi vanhempainilloissa.

Ankan tarina

Vuonna 1993 alkanut katupartiotoiminta sai nimensä auton takalasista. Kyseinen menopeli oli vastikään ollut Ankkarockin huoltoautona, jolloin likaiseen ikkunaan oli joku raapustanut sanan "ankka". Siitä virisi partiolle kutsumanimi Ankkapartio, joka myöhemmin virallistettiin. Vielä nykyäänkin käytössä olevan logon piirsi tuolloin 11-vuotias nuori.

Ajankohtaista

Twitter