51. Tuomainen, Anni Juulia

Kuva Anni Juulia Tuomainen


Ikä:
18

Asuinalue:
Kuninkaanmäki

Esittely:
Moi! Mä oon juuri 18 vuotta täyttänyt lukiolainen. Vapaa-ajallani tykkään käydä salilla, viettää aikaani kavereiden kanssa sekä touhuta näiden nuva-asioiden parissa. Viime kaudella toimin nuorisovaltuuston varajäsenenä sekä mm. kaupunkiympäristölautakunnan edustajana. Nuva-asioista on tullut minulle hyvin tärkeitä, ja siksi haluisin jatkaa vielä niiden merkeissä.

Harrastukset:
Nuva-asiat sekä salilla käyminen.

Slogan:
Pidetään huolta nuorten huomisesta

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Vantaa on pääasiallisesti turvallinen, mutta turvallisuudessa on ehdottomasti vielä kehittämisen varaa. Varsinkin nuorten välinen väkivalta ja koulukiusaaminen tulisi kitkeä pois.
2. Kaikilla ei ole varaa harrastukseen, joten se tulisi tarjota kaupungin puolesta. Harrastus voi ehkäistä esim. nuoren syrjäytymistä. Tällainen palvelu olisi kuitenkin melko kallis, joten sen toteutusmuotoa tulisi tarkastella.
3. Meillä ei ole enää aikaa viivästyttää ilmastonmuutoksen torjumista. Vantaan tulisi näyttää esimerkkiä ja alkaa toimimaan kunnianhimoisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.
4. Jokaiselle nuorelle tulisi taata turvallinen oppimisympäristö. Kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan koulussa kiusaamista tai väkivaltaa. Tällaisista teoista tulisi rankaista kovemmin ja niiden syntyä tulisi ennaltaehkäistä.
5. Ainakin omassa koulussani kouluruuan taso on heikentynyt merkittävästi. Yhä harvempi oppilaista syö koulussa tai he syövät vain vähän. Ruuan laatu on huono: ainekset ovat kehnoja, maku on epäonnistunut ja ruokalajit ovat erikoisia.
6. Mielestäni asia on hieman monimutkainen. Nuorten on hyvä päästä vaikuttamaan, mutta toisaalta on esim. olemassa nuorisovaltuustot juuri tätä varten. Asian hyötyjä ja haittoja tulisi selvittää tarkemmin.
7. Olisi erittäin mahtavaa, jos näin olisi, mutta en usko sen olevan kovin realistinen tavoite. Julkisen liikenteen maksut ovat kuitenkin tärkeä tulonlähde liikenteestä huolehtiville tahoille.
8. Näin ollen tuettaisiin ympäristöystävällisyyyttä ja otettaisiin askel kohti vihreää siirtymää. Samalla siis tuettaisiin julkisen liikenteen käyttöä, jolloin olisi mahdollista luoda mm. enemmän bussilinjoja sekä ratikka.
9. Jos raha käytettäisiin koulujen kunnostamiseen, sijoitus palvelisi oppilaita pitkään. Parannetuista kouluista hyötyisi nimittäin myös tulevat oppilaat. Osa vaihtoehdoista tuo vain hetkellistä hyötyä. Kouluilla olisi myös tarvetta pieniin parannuksiin oppilaiden viihtyvyyden lisäämiseksi.

Ajankohtaista