50. Tuhkanen, Roosa

Kuva Roosa Tuhkanen


Ikä:
14

Asuinalue:
Ilola

Esittely:
Olen Roosa Tuhkanen Peltolan koulun 8E luokalta. Minulle tärkeää on tasa-arvo, luonto, sekä asioista keskusteleminen. Olen iloinen, positiivinen ja pidän ryhmässä työskentelystä. Olen nuorisovaltuustoon ehdolla, koska olen aina ollut kiinnostunut asioihin vaikuttamisesta ja jo kolmannella luokalla hain ensimmäisen kerran oppilaskuntaan. Pääsin sinne ja jatkoin siellä toimintaani 3 vuotta.

Harrastukset:
Harrastan balettia syventävissä opinnoissa ja olen mukana vuoden pituisessa keilauskurssissa.

Slogan:
Nuorisovaltuustossa haluan nostaa esille Vantaan koulujen pihoja. Ne tarvitsevat lisää aktiviteettejä. Pelkät betonitolpat ja rikkinäiset korikeinut eivät innosta nuoria ulkoilemaan välitunneilla. Minulle on myös tärkeää saada Vantaasta turvallinen paikka kaikille nuorille, sekä pitää huolta Vantaan ympäristöstä.

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Vantaa on mielestäni nuorille turvallinen paikka asua, koska Vantaalla asuu paljon perheitä ja paikkoihin liikkuminen tapahtuu helposti ja turvallisesti. On kuitenkin paikkoja, joissa nuorten ei ole turvallista kulkea yksin, etenkään iltaisin.
2. On tärkeää, että jokainen lapsi saa harrastaa ilmaiseksi Vantaalla, koska harrastukset auttavat löytämään uusia ystäviä, lisäämään liikuntaa päiviin ja parhaimmassa tapauksessa löytämään intohimon johonkin uuteen asiaan. Nuori kehittyy harrastuksissa, saamalla palautetta ja kehuja. Monilla harrastukseen meno vähentää myös esimerkiksi ahdistusta.
3. Ilmastonmuutos on asia joka pitää ottaa vakavasti. Siksi mielestäni esimerkiksi kouluissa asiasta on tärkeää kertoa oppilaille, tehdä ilmastotapahtumia, sekä kuunnella mitä nuoret ajattelevat maapallon tilanteesta.
4. Kiusaaminen ja väkivalta kouluissa pitää saada loppumaan. Koulun pitäisi olla paikka, jossa kaikki lapset ja nuoret kokevat olonsa turvalliseksi. Monille nuorille itseensä kohdistuvasta kiusaamisesta tai väkivallasta on vaikeaa puhua avoimesti. Oisi siksi tärkeää, että aihe otettaisiin käsittelyyn ihan kaikissa kouluissa.
5. Kouluruoka on Vantaalla hyvin monipuolista ja terveellistä. Vantaalla ollaan valmiita kuuntelemaan mitä mieltä kouluruuasta ollaan ja pidetään toiveruokapäiviä, sekä juhlaruokia. Vantaan kouluissa tarjotaan kasvisruokaa, sekä vegaanivaihtoehtoja. Monet kuitenkin jäävät kaipaamaan niissä monipuolisuutta.
6. Kuntavaaleissa äänestysikäraja voidaan mielestäni laskea 16 ikävuoteen. On tärkeää, että nuoret saavat mahdollisuuden äänestää haluamamaansa ihmistä päättämään asioista, jotka vaikuttavat isosti myös meidän jokapäiväiseen elämäämme.
7. Minusta julkinen liikenne pitäisi olla Vantaalla maksutonta, koska monilla julkinen liikenne on käytössä joka päivä. Se auttaisi myös monia vähävaraisempia perheitä saamaan lapsi kouluun turvallisesti ja helposti.
8. Ensisijaisesti tärkeintä Vantaan liikenteen, teiden ja katujen parantamisessa, on ottaa huomioon julkinen liikenne. Jos julkinen liikenne saadaan selkeäksi, helpoksi ja turvalliseksi on ihmisillä pienempi kynnys aloittaa julkisen liikenteen käyttö.
9. Minusta on tärkeää, että kouluympäristö on siisti, selkeä ja että pihoilla olisi paljon aktiviteetteja nuorille. Usein oletetaan, että yläastelaisia ei kiinnosta mikään muu kuin puhelimet välitunneilla. Kuitenkin jos monenlaista tekemistä tarjottaisiin, oisi nuorilla mukavampaa välitunneilla. Hyvä esimerkki on kouluni, jossa pihoilla seisoo pari betonitolppaa ja rikkinäinen korikeinu.

Ajankohtaista