5. Azizi, Walid

Kuva Walid AziziIkä:
13

Asuinalue:
Rajatorppa

Esittely:
Moi! Olen Walid, 13-vuotias poika ja täytän pian 14. Luonteeltani olen sosiaalinen, positiivinen, aktiivinen sekä rohkea. Mielestäni olen hyvä tekemään päätöksiä ja tulen ajamaan nuorten etuja. En pelkää antaa ääneni kuulua.

Harrastukset:
Käyn salilla useaan kertaan viikossa. Tykkään myös jalkapallosta.

Slogan:
Yhdessä voimme vaikuttaa!

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Vantaa on nuorille turvallinen paikka asua mielestäni, koska itse olen nuori ja kokemukseni mukaan vaaraa ei ole. Tulen kuitenkin ajamaan nuorten etuja ja yksi nuorten eduista on se, että he asuvat turvallisessa paikassa eikä tunne pelkoa tai vaaraa koulussa tai koulun ulkopuolella.
2. Nuoret tarvitsevat harrastuksen ja joillakin perheillä ei ole varaa maksaa lapselleen harrastusta, minkä takia ne lapset jäävät ilman harrastusta. Harrastuksen avulla lapsi voi löytää uusia kavereita ja pitää hauskaa.
3. Mielestäni Vantaan tulee olla edelläkävijä ilmastonmuutoksen torjunnassa, koska ilmastonmuutos on tärkeää. Voimme yhdessä vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan, jotta tulevaisuutemme näyttäisi paremmalta.
4. Ehdottomasti. Kiusaaminen vaikuttaa todella paljon nuorten elämänlaatuun ja mielialaan. Tästä voi johtua masennukset tai se, että motivaatio loppuu koulunkäymiseen. Olen huomannut, että kouluväkivalta on lisännyt kouluissa ja olen itse kokenut sen, minkä takia haluaisin sen loppuvan.
5. Kouluruoan taso on keskiverto. Joskus se on todella hyvää ja joskus taas ei. Monet nuoret eivät tykkää kouluruoasta ja meidän pitäisi muuttaa kouluruoan tasoa jonkun verran.
6. Kyllä. Mielestäni vielä nuoremmat saisivat päästä ääneen, jotta saisimme heidän etujaan etusijalle.
7. Mielestäni julkinen liikenne pitäisi olla maksutonta varsinkin nuorille opiskelijoille. Jos perheessä on monta lasta, niin voi olla, että perheillä ei ole varaa maksaa jokaiselle liput kuukausittain. Julkinen liikenne tulisi olla maksutonta alle 16-vuotiaille.
8. Nuoret liikkuvat eniten julkisella liikenteellä nykyään, joten tiet ja kadut pitäisi huomioida enemmän. Tämä olisi etu nuorille.
9. Mielestäni ison nuorisotilan rakentaminen olisi ehdottomasti suuri etu, sillä monet nuoret ovat yksinäisiä ja monella nuorilla on masennuksia. Tämän tilan rakentaminen olisi erittäin hyvä, koska nuoret pääsisivät sinne tutustumaan toisiin, pelaamaan muiden nuorten kanssa ja pitämään hauskaa. Nuoret eivät hengaisi ulkona, vaan olisivat sisällä tekemässä jotain parempaa ohjaajan valvonnassa.

Ajankohtaista