45. Taht, Oscar

Kuva Oscar Taht

Ikä:
17

Asuinalue:
Kuusikko

Esittely:
Morjens! Nimeni on Oscar, kavereiden kesken Oscu, ja olen 17-vuotias lukiolainen täältä Vantaalta. Opiskelun ohessa toimin uimaopettajana ja muuten yleensä hengaillaan kavereiden kanssa. Itse olen ollut kaksi kautta Vantaan nuorisovaltuustossa ja pyrin kolmannelle ja viimeiselle kaudelle - olisi mahtavaa tässä onnistua!

Harrastukset:
Painonnosto & Videopelit

Slogan:
Lite bättre!

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Mielestäni Vantaa on turvallinen paikka asua, mutta valitettavasti joillakin alueilla on epämukava liikkua iltaisin. On kuitenkin hienoa nähdä, että nämä alueet on tunnistettu ja niiden turvallisuuteen kiinnitetään huomiota.
2. Ajatus siitä, että kaikilla olisi yksi ilmainen harrastus olisi hienoa. Tämä antaisi kaikille lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa jotakin, mutta voidaanko tällä mahdollistaa kaikille mieleinen harrastus mietityttää. Olisiko kuitenkin järkevämpää kehittää järjestelmä, jolla tuetaan niiden harrastamista, jotka tukea tarvitsevat ja niissä lajeissa, joita lapsi harrastaa.
3. Ilmastonmuutos on vakava aihe, jota Vantaa voisi näkyvimmin priorisoida, tuomalla arkisia keinoja vantaalaisten tietoon ja liittämällä aina kehityshankkeisiin näkyvästi ympäristövaikutukset. Vantaa voisi olla esikuvana muille kunnille ja kaupungeille ilmastonmuutoksen edelläkävijänä ja kasvukeskuksena.
4. Koulukiusaamiseen tai -väkivaltaan, ei puututa tarpeeksi. Resursseja tämänhetkisen tilanteen mukaan ei ole, mutta niitä pitää löytyä enemmän. Jos tähän ei puututa, niin koulusta muodostuu joillekin epäturvallinen paikka, joka haittaa sekä oppimista että opetusta, joka on juuri koulun ydin. Lisäksi tulee ymmärtää, että kiusaaminen ei välttämättä tapahdu koulussa eikä kouluaikana vaan verkossa ja tätä varten Vantaalla tulee olla tätä varten koulutettua henkilöstöä.
5. Sillä hinnalla millä kouluruoka tuotetaan, niin se on tasoltaan erinomainen. Kouluruuan monipuolisuuteen sekä kasvisvaihtoehtoihin voitaisiin panostaa kuitenkin vielä enemmän.
6. Nuorten äänioikeus olisi hienoa, koska näin saataisiin myös nuorten mielipiteet sekä ajatukset esille. Mutta tämä vaatisi mielestäni myös, että vaaleissa olisi myös oman ikäisiä ehdokkaita, jolloin nuorten olisi helpompaa löytää oma ehdokas.
7. Maksuton julkinen liikenne olisi hyvä teko kannustamaan ihmisiä kulkemaan mieluummin bussilla tai junalla. Mutta samalla pitäisi myös panostaa enemmän julkiseen liikenteeseen, jotta niiden käyttö olisi sujuvampaa. Nimittäin Vantaalla on iso määrä asukkaita, jotka eivät pääse helposti junalle tai alueita, joiden bussiliikennettä on karsittu ja se on lähinnä olematonta.
8. Julkiseen liikenteeseen tulisi panostaa enemmän. Vantaalla julkinen liikenne ei valitettavasti vielä toimi hyvin, koska bussit kulkevat liian harvoin tai pysähdyspaikkoja on huonosti monissa lähiöissä.
9. Nuorten mielenterveys on tärkeä asia, johon pitäisi panostaa, ja vielä enemmän tämän pandemian jälkeen. Monet nuoret kärsivät jonkinlaisesta mielenterveyshäiriöstä, joka haittaa koulunkäyntiä ja mahdollisesti tulevaisuutta suuresti.

Ajankohtaista