44. Singh, Tejwant

Kuva Tejwant Singh


Ikä:
16

Asuinalue:
Rekola

Esittely:
Olen 16-vuotias poika Vantaalta, joka haluaa tuoda nuorten mielipiteitä esiin. Olen ehdolla nuorisovaltuustoon nyt toista kautta, joten minulla on kokemusta tästä toiminnasta.

Harrastukset:
Vapaa-ajallani käyn kuntosalilla, opiskelen ja tuotan sisältöä Tiktokkiin.

Slogan:
-NUORTEN ÄÄNI KUULUVIIN-

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Mielestäni Vantaalla esiintyy turvattomuutta selkeästi joissain tietyillä alueilla, mutta taas joissain alueilla Vantaalla on erittäin turvallista. Vantaan tulisi keskittyä turvattomiin alueisiin.
2. Mielestäni Vantaan tulisi tarjota harrastus vain niille lapsille, joiden perheessä ei ole taloudellisesti varaa siihen. Jos perheellä on varaa harrastukseen, niin en näe syytä antaa ilmaista harrastusta.
3. En näe syytä Vantaan olla yksin edelläkävijä ilmastonmuutoksen torjunnassa, vaan mieluummin tehdä yhteisvoimin muiden kuntien kanssa ilmastonmuutoksen torjuntaa.
4. Kyllä. Vantaan tulisi puuttua kovemmin koulukiusaamiseen, sillä olen huomannut kuluvien vuosien aikana uutisissa ikäviä uutisia koulukiusaamisesta. Mielestäni koulukiusaamiseen tulee suhtautua kaikkialla Vantaalla herkemmin ja tiukemmin. Kuitenkin suunta on hyvä, mutta ei vielä tarpeeksi hyvä.
5. Kouluruuan tulisi olla hyvänlaatuista ja maukasta, mutta Vantaalla se ei useimmiten ole. Vaikka ruoka on terveellistä ja ravitsevaa, siitä ei ole yksinkertaisesti hyötyä, jos koululaiset eivät syö sitä. Mielestäni Vantin toimintaa tulisi parantaa, tai sitten korvata Vantti ulkopuolisella ruuantarjoajalla.
6. Jos äänestysikäraja kuntavaaleissa lasketaan ikävuoteen 16, se tarkoittaisi sitä, että 16-vuotiaat voisivat hakea myös ehdolla kuntavaaleihin. Mielestäni en näe syytä laskea ikärajaa, kun meillä on toiminnassa aktiivinen nuorisovaltuusto, jolla on aloiteoikeus suoraan kaupunginhallitukseen. Lisäksi myös kaikissa muissa vaaleissa pidetään 18-vuoden ikärajaa, niin en näe syytä laskea ikärajaa.
7. Mielestäni se olisi aivan liian kallista kaupungille, jolloin hanke nostaisi veroja tai leikkaisi joistain muista asioista pois kaupungin palveluista.
8. Mielestäni polkupyöräily tulisi ottaa enemmän huomioon, koska tällöin ihmiset alkaisivat pyöräilemään enemmän Vantaalla. Mielestäni autot ja julkinen liikenne otetaan jo valmiiksi huomioon tarpeeksi hyvin, mutta pyöräily jää hieman ottamatta huomioon. Tällöin kun ihmiset polkupyöräilevät, niin päästöt vähenevät, joka edistää Vantaan hiilineutraali 2030- tavoitetta.
9. Mielestäni ehdottomasti kouluruokaan, sillä nuorisotiloja jo valmiiksi löytyy tarpeeksi, eikä 100 000 eurolla pystyisi rakentaa kovin isoa ja laadukasta nuorisotilaa, vaan se on hieman suurempi investointi. Koulupsykologeja ja kuraattoreita on tarpeeksi ja kouluja kunnostetaan jatkuvasti, joten käyttäisin rahat kouluruokaan, koska kouluruoka on tärkeä asia nuorten näkökulmasta.

Ajankohtaista