43.Salmi, Anni

Kuva Anni Salmi


Ikä:
16

Asuinalue:
Kartanonkoski

Esittely:
Moi! Oon Anni Salmi, 16 vuotta. Asun Kartanonkoskella ja opiskelen Helsingin luonnontiedelukiossa. Olen toiminut aikaisemmalla kaudella nuorisovaltuustossa ja ollut mukana kehittämässä opetuksen järjestämistä ja toimintaa Vantaalla. Olen ollut myös monta vuotta Kartanonkosken koulun oppilaskunnan puheenjohtaja. Näissä tehtävissä olen päässyt edistämään montaa asiaa kuten vaikuttanut oppimisolosuhteisiin koulussa ja ollut toteuttamassa kyselyä nuorten vaikuttamismahdollisuuksista ja niiden kehittämisestä. Lisäksi olen tuonut nuorten ääntä keskusteluihin Vantaan kasvatuksen ja oppimisen lautakunnassa. Vaikuttamisessa minua kiinnostaa erityisesti nuorten hyvinvointi ja opetuksen kehittäminen ja haluaisin jatkaa sitä edelleen Vantaan nuorisovaltuuston jäsenenä.

Harrastukset:
Vapaa-ajalla käyn kuntosalilla ja kilpailen ratsastuksessa.

Slogan:
Kaikki järjestyy, kun järjestetään.

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Vantaan tavoitteena on olla turvallinen asukkailleen. Vantaa on kuitenkin suuri kaupunki ja vaikka turvallisuus lähtökohtaisesti on hyvällä tasolla, kehittämisen paikkoja on edelleen.
2. Harrastukset lisäävät yhteisöllisyyttä ja tuovat monelle mielekästä tekemistä. Siksi on tärkeää, että kaikilla on mahdollisuus mieluiseen harrastukseen.
3. Ilmastotoimet ovat ajankohtaisia ja vaativat toimia myös Vantaalta kaupunkina. Voimme mm. parantaa joukkoliikenteen saavutettavuutta ja tehdä kestäviä hankintoja.
4. Koulukiusaaminen on väkivaltaa ja sitä tulee käsitellä asian vaatimalla vakavuudella.
5. Ravitsemuksella on merkitystä oppimisen kannalta, ja siksi kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kouluruuan laatuun ja riittävyyteen.
6. On tärkeää saada nuorten ääni kuuluviin, ja mielestäni 16-vuotias on jo tarpeeksi kypsä ottamaan kantaa kotipaikkakuntansa asioihin.
7. Periaatteessa maksuton julkinen joukkoliikenne on hyvä idea, mutta toisaalta sen kustantaminen tulonsiirroilla on muista toimista pois.
8. Paras tapa lisätä julkisen liikenteen käyttöä on, että se on helposti saatavilla ja mieluisa käyttää.
9. Hyväkuntoinen koulu vaikuttaa monien ihmisten viihtyvyyteen ja hyvinvointiin.

Ajankohtaista