28. Malkki, Henri

Kuva Henri Malkki


Ikä:
14

Asuinalue:
Kartanonkoski

Esittely:
Hei! Haluan vaikuttaa asioihin Vantaan nuorten eduksi. Toimin innokkaasti ja ajattelen asioita kaikkien nuorten näkökulmasta. Haluan Vantaasta kiusaamisvapaan alueen. Olen myös toiminut oman kouluni oppilaskunnassa.

Harrastukset:
Kitaran soitto, soitan myös bändissä. Pelaan videopelejä, muun muassa minecraftia.

Slogan:
Tehdään Vantaasta nuorten utopia

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Nuoria ei uhkailla väkivallalla, mutta jotkut nuoret kokevat silti kiusaamista.
2. Tutkimusten mukaan nuoret liikkuvat entistä vähemmän, joten nuorille mieluisan liikuntamuodon ei tulisi olla maksullinen. Kaikilla nuorilla, myös niillä, joiden vanhemmilla ei ole mahdollisuutta tukea nuorten harrastuksia, on oltava mahdollisuus harrastaa.
3. Ilmastonmuutos on vakava asia, joten Vantaan pitää tarttua toimeen esim. sijoittamalla Vantaan koulujen kasvisruoan laatuun.
4. Vaikka kiusaamiseen on puututtu, olen silti huomannut joitakin oppilaita kiusattavan toistuvasti. Kouluissa on jo kiusaamisen vastaista toimintaa, mutta kaikkeen ei pystytä puuttumaan vielä tarpeeksi hyvin.
5. Kouluruoka useimmin on hyvää, mutta välillä ruoan laatu on ollut vaihtelevaa. Oppilaiden mielipiteitä pitäisi kuunnella vielä enemmän, sillä näin yhä useampi söisi kouluruokaa.
6. Nuorten pitää saada enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa myös nuorisovaltuuston ulkopuolellakin. Mielestäni 16-vuotiaat ovat jo tarpeeksi kypsiä äänestämään. Sen lisäksi asiat, joita käsitellään kunnissa vaikuttavat eniten nuorten tulevaisuuteen.
7. Jos julkinen liikenne olisi ilmaista, ihmiset käyttäisivät sitä enemmän ja se olisi hyväksi ilmastolle. Nuortenkin pitää kulkea harrastuksiin ja siitä aiheutuvat kulut voivat olla joillekin ongelma.
8. Jos teiden suunnittelussa otetaan ensisijaisesti huomioon julkinen liikenne, julkisella liikenteellä halutaan kulkea ja se on hyväksi ympäristölle.
9. Tuen saaminen on vaikeampaa ja siitä on tullut vielä vaikeampaa korona-ajan jälkeen. Nuorten hyvinvointiin sijoitettu raha maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

Ajankohtaista