24. Laaksonen, Eetu

Kuva Eetu Laaksonen


Ikä:
13

Asuinalue:
Ilola

Esittely:
Hei, minulle tärkeitä asioita nuorten kannalta ovat: hyvä oppilashuolto, tasa-arvo ja syrjäytymisen ehkäiseminen.

Harrastukset:
Partio.

Slogan:
Sanon mitä tarkoitan. Lupaan sen.

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Vantaallekin ilmestynyt ilmiö missä nuoret kantavat mukanaan veitsiä ja muita teräaseita vähentää tietenkin turvallisuutta, mutta ei tietenkään tarkoita, että Vantaa olisi erittäin vaarallinen paikka nuorille.
2. Kaikilla tulisi olla mahdollisuus harrastaa jotakin riippumatta perheen varallisuudesta.
3. Vantaan tulee osallistua omalta osaltaan ilmastonmuutoksen torjumiseen.
4. Olen huomannut, että kouluissa kiusaamiseen ei välttämättä puututa ollenkaan mikä edistää nuoren syrjäytymistä. Kouluväkivallan suhteen puututaan kohtalaisesti riippuen, kuinka pahasti uhri on loukkaantunut.
5. Kouluruoka Vantaalla on erittäin huono, minkä takia monet oppilaat eivät välttämättä syö ollenkaan tai heittävät kaiken roskiin.
6. Äänestysikärajaa voitaisiin hyvin laskea kuntavaalien osalta sillä kunnanvaltuusto vaikuttaa nuoriin huomattavasti, mutta nuoret eivät voi vaikuttaa kunnanvaltuustoon kauheasti.
7. Julkisen liikenteen tulisi olla maksutonta vain koulumatkoihin ja silloinkin vain, jos asuu liian kaukana koulusta muussa tapauksessa siinä ei olisi mitään järkeä.
8. Julkinen liikenne tulisi huomioida ensisijaisesti koska julkinen se on ilmaston kannalta hyvä vaihtoehto ja nuoret todennäköisesti käyttävät sitä enemmän mitä paremmin julkinen liikenne kulkee.
9. Tällä hetkellä oppilashuollon tilanne ei ole hyvä, sillä samalla kuraattorilla voi olla monta koulua, jonka seurauksena nuori ei välttämättä saa kaipaamaansa apua.

Ajankohtaista