20. Juwaisir, Rihaam

Kuva Rihaam Juwaisir


Ikä:
17

Asuinalue:
Korso

Esittely:
Hei! Mun nimi on Rihaam! Oon 17- vuotias ja tuun Korsosta. Politiikka ja vaikuttaminen on nyt jo aika pitkään ollut mulle todella tärkeitä asioita ja ne ovat erittäin lähellä mun sydäntä. Oon ollut jo yhden kauden Vantaan nuorisovaltuustossa ja se on ollut mulle ikimuistoinen! Oon päässyt vaikuttamaan asioihin meidän huippuryhmän kanssa ja oon mm. päässyt olemaan puheenjohtajistossa sihteerinä. Oon nyt ehdolla jatkokaudelle, sillä haluun jatkaa sitä upeaa ja arvokasta työtä mitä me nuorisovaltuustossa tehdään Vantaan ja nimenomaan nuorten eteen. Mulle on aivan älyttömän tärkeää päästä olemaan jotenkin osana siinä, että nuoria kuunnellaan ja heidät otetaan huomioon.

Harrastukset:
Kaiken vaikuttamisen ohella harrastan ainakin tällä hetkellä aktiivisesti teatteria! Sen lisäksi aina vaihtelevasti itsekseni tanssin, valokuvaan, kirjoittelen ja soitan muutamaa soitinta!

Slogan:
Varmistetaan nuorten äänen kuuluvuus sekä näkyvyys Vantaalla!

Kommentit vaalikoneväittämiin:
1. Uskon, että Vantaa on yleisesti suhteellisen turvallinen paikka. En kuitenkaan usko, että Vantaa on läheskään täydellinen tässä asiassa. Turvallisuuteen pitää kiinnittää huomiota ja turvallisuutta täytyy pyrkiä varmistamaan.
2. On todella tärkeää, että lapset sekä nuoret saavat mahdollisuuden harrastukseen eikä vanhempien alhainen tulotaso saisi olla esteenä. Harrastuksessa pääsee ilmaisemaan itseään sekä saa myös esimerkiksi uusia ystäviä ja se voi olla monelle lapselle sekä nuorelle äärimmäisen tärkeää. Mielestäni tätä miettiessä olisi tärkeää pohtia voitaisiinko tätä mahdollisuutta tarjota nimenomaan enemmänkin niille perheille keillä ei olisi siihen muuten varaa, jolloin tuki kohdistuu niille ketkä sitä tarvitsevat eniten.
3. Ilmastonmuutos on erittäin olemassa oleva vaarallinen uhka, joka koskee jokaista meistä. Vantaan täytyy tehdä osansa ilmastonmuutoksen torjumisessa sekä näyttää hyvää esimerkkiä muillekin kunnille.
4. Koulukiusaaminen on valitettavasti liian yleinen ilmiö ja aivan liian moni on joutunut kohtaamaan sitä. Kouluväkivalta on myös aivan yhtä vakava uhka. Vantaan täytyy tehdä kaikkensa puuttuakseen aidosti näihin ongelmiin sekä myös miettiä miten niitä tulisi ehkäistä, jotta näitä ongelmia syntyisi mahdollisimman vähän alun perin.
5. Olen seurannut tätä keskustelua jo pitkään ja koen melkeinpä joka ikisen olevan sitä mieltä, että kouluruuan taso Vantaalla ei ole hyvä. Ratkaisuja täytyy löytää ja opiskelijoilla on oikeus saada parannuksia kouluruokaansa. Meidän täytyy muistaa, että esimerkiksi ruokahävikin syntyminen on iso ongelma ja kouluruuan parantamisella voimme myös laskea ruokahävikin määrää.
6. Tähän asiaan on monta näkökulmaa. Mielestäni nuorten ääni on aivan älyttömän tärkeää saada kuuluviin ja näen aidosti, että äänestysikärajan laskeminen voisi olla ainakin yksi ratkaisuista ja äärimmäisen hyvä. Toisaalta ymmärrän huolen myös siitä, että jokainen nuori ei vielä 16-vuotiaana tiedä tarpeeksi vaaleista sekä politiikasta sen verran, että voisi äänestää fiksusti ja haluamme esimerkiksi ehkäistä sitä, että joku äänestäisi mahdollisesti vain vitsillä mikä taas haittaa kaikkien tilannetta.
7. Uskon, että jokainen olisi tyytyväinen, jos julkinen liikenne olisi ilmainen. Vähätuloisille ihmisille se voisi myös olla yllättävän suuri helpotus omille kuluille. Se myös kannustaisi käyttämään julkista liikennettä, joka on mielestäni todella positiivista esimerkiksi juuri ilmaston näkökulmasta. Minun on kuitenkin vaikea miettiä miten se käytännössä olisi mahdollista ja millaisella systeemillä se toimisi. Näkisin ehkä realistisempana miettiä miten paljon julkisesta liikenteestä tulisi maksaa ja miettiä mahdollisimman kohtuullisia hintoja yleisesti, mutta myös erityisesti juurikin esimerkiksi opiskelijoille sekä vähävaraisille.
8. Voisin kuvitella julkisen liikenteen olevan äärimmäisen käytetty tapa liikkua, joten sen kehittäminen vielä entisestään olisi todella hyväksi. Julkista liikennettä kehittäessä paremmaksi kannustamme ihmisiä käyttämään sitä ja se on esimerkiksi juuri ilmaston näkökulmasta todella hyväksi.
9. Tämä oli itselleni erittäin vaikea kysymys sillä näihin kaikkiin kuuluisi panostaa. Mielenterveyspalveluiden tilanne on kaiken ymmärtämäni mukaan todella huono Vantaalla ja sen takia näistä kaikista teemoista se on ehkä tärkein minulle. Mielestäni terveys kuitenkin tulee ensisijaisena ja ei ole järkeä panostaa muuten esimerkiksi kouluihin, jos edes nuorten terveydestä ei pidetä huolta ja nuoret jätetään yksin selviytymään. Mielestäni parhain olisi ehdottomasti panostaa kunnan muihin mielenterveyspalveluihin, joihin on todella pitkät jonot enemmänkin kuin kouluihin missä vaikuttaa olevan astetta parempi tilanne jonojen ja saatavuuden suhteen. Toki myös koulujenkin resursseihin on ehdottomasti panostettava.

Ajankohtaista