Olen Saranda Dedolli, 26, ja toimin Nuorisovaltuutossa vuosina 2008-2012 varsinaisena jäsenenä. Jälkimmäisellä kaudella toimin Vantaan Nuorisvaltuuston sihteerinä ja tiedotustoimikunnan puheenjohtajana.

Tällä hetkellä kirjoitan työkseni omaa Tyhjä ajatus -nimistä blogia ja omistan ja johdan vastuullisten brändien mediatoimistoa BETTERiä. Olen kirjoittanut myös tietokirjan Tee maailmasta parempi paikka (Viisas Elämä 2019).

Minulla on pelkästään hyviä muistoja Vantaan Nuorisovaltuustosta. Aloitin ensimmäisen kauteni 14-vuotiaana ja lopetin 18-vuotiaana joten kasvoin Nuorisovaltuustossa nuoresta teinitytöstä aikuiseksi naiseksi. Parhaiten on jäänyt mieleen Vaikuttaja-tapahtumat, jota pääsin sekä juontamaan pari kertaa että suunnittelemaan, Nuva on the Rocks -bändi-illat Vernissassa sekä Kukkis-koulutusviikonloput Heinolassa. Myös Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton kokoukset Kuopiossa, Seinäjoella ja Vantaalla ovat jääneet elävästi mieleen. Keväällä 2010 pääsin myös Huomenta Suomen suoraan lähetykseen puhumaan nuorten vaikuttamisesta.

Meillä oli molemmilla kausilla niin uskomattoman ihana porukka kasassa. Sain useamman ystävän, jonka kanssa nähdään edelleen.

Uskon aidosti, että Vantaan Nuorisovaltuusto herätti laajemminkin kiinnostukseni yhteiskunnallisiin asioihin ja etenkin nyt myöhemmin vastuullisuuskysymyksiin. Nuvassa pääsin kehittämään itseilmaisu- ja kirjoittamistaitojani ja opin perustelemaan mielipiteeni. Sain nähdä läheltä miten bryokratia vaikuttaa kaikkeen mutta myös sen miten itse voi vaikuttaa moneen asiaan.
Kaikille nykyisille ja tuleville nuvalaisille toivotan yhtä ikimuistoisia hetkiä kuin mitä itsekin koin. Toivottavasti osaatte arvostaa teille myönnettyä luottamustehtävää ja pyritte aidosti tekemään Vantaasta entistä kivemman paikan lapsille ja nuorille. Onnea tulevaan!

Terkuin,
Saranda

Ajankohtaista