Moikka nuvalaiset,
Paljon onnea 20-vuotiaalle Nuvalle. Mä oon Ali ja toimin nuorisovaltuutettuna kahden kauden ajan vuosina 2010-2014. Tällä hetkellä opiskelen Aalto-yliopistossa maisterivaiheessa bioinformaatioteknologiaa.
Nuorisovaltuustoajoista on jäänyt pelkästään myönteisiä muistoja ja tunteita. Kaikki oli todella jännittävää ja yhteisiä tapaamisia odotti innolla. Muista valtuutetuista tuli hyviä kavereita lyhyessä ajassa ja omat ryhmätyö-, projektinhallinta- ja esiintymistaidot kehittyivät huimasti.
Tällä hetkellä työskentelen tutkimusassistenttina ja tutkin sosiaalisia verkostoja matemaattisilla työkaluilla. Kiinnostus yhteiskunnallisiin ilmiöihin ei ole siis kadonnut mihinkään, mutta olen oppinut, että vaikuttaa voi myös muissa rooleissa kuin poliitikkona. On siis todella tärkeä ymmärtää, että maailmaa voi aktiivisesti muuttaa parempaan suuntaan myös esimerkiksi aktiivisena tutkijana, tubettajana tai opettajana!
Minulle Nuva antoi paljon muutakin. Opin tylsiä (mutta tärkeitä!) byrokratiaan liittyviä termejä, johtamaan tiimejä ja ennen kaikkea vaikuttamisen voiman. Yhteiskunnassa vallitsevan harmonian säilyttäminen tarvitsee oma-aloitteisia, luovia ja rohkeita ihmisiä. Me nuoret olemme juuri tällaisia! Siksi se mitä mieltä nuoret ovat, heijastuu ennen pitkään koko yhteiskuntaan.
Kukonnotkon leiriviikonloput ja Vaikuttaja-päivän järjestäminen ovat jääneet erityisesti mieleen. Nämä olivat rikastuttavia tapahtumia, joista kannattaa pitää kiinni. Erityisesti Vaikuttaja-päivä tarjoaa mahdollisuuden levittää ”nuva-asennetta” laajemmin vantaalaisnuorisolle.
Te nykyiset nuorisovaltuutetut, ensinnäkin hienoa, että uskalsitte hakea mukaan! Ottakaa kaikki irti kaudestanne ja muistakaa, että olette ajamassa joka ikisen nuoren asiaa.
Ali Salloum
Nuorisovaltuutettu 2010-2014