Leirikeskukset

Nuorisopalveluiden hallinnassa on kaksi leirikeskusta. Leirikeskukset tarjoavat erinomaiset puitteet yhdessä oloon, leikkimiseen ja pelaamiseen sekä luonnossa liikkumiseen unohtamatta saunomista ja uintia etenkin kesäaikaan. Kukonnotkon leiri- ja kurssikeskus Heinolassa on leirikeskuksistamme suurin ja ympärivuotisessa käytössä. Palajärven leirikeskus Vihdissä on käytössä kesäisin. Leirikeskukset sijaitsevat järven rannalla.

Leiri- ja kurssikeskuksia vuokrataan pääsääntöisesti vantaalaisille nuoriso- ja varhaisnuorisojärjestöille sekä vapaa-ajan järjestöille (kulttuuri ja liikunta). Leiritoiminnan lisäksi alueet tarjoavat loistavat puitteet erilaisille kursseille, kokouksille, liikunta- ja virkistyspäiville sekä leirikouluille. Käyttövuoroja haetaan pääsääntöisesti syksyllä kaupungin www-sivuilla ilmoitettavana ajankohtana. Vapaaksi jääviä vuoroja voi hakea hakuajan jälkeen nuorisopalveluista.

Leirialueiden hakuaika vuodelle 2022 päättyi 15.10.2021. Vapaana olevia käyttövuoroja haetaan Timmi-tilanvarausjärjestelmän kautta, hakumenettelystä lisää sivupalkissa.

Kukonnotkon leirikeskus

Ympäri vuoden käytössä oleva Kukonnotkon leiri- ja kurssikeskus sijaitsee Heinolassa noin 150 kilometriä Vantaalta.

Kukonnotko tarjoaa hyvät mahdollisuudet pelaamiseen, leikkimiseen, luonnossa ja vesillä liikkumiseen.

Alueen ympäristö, aktiviteetit ja rakennukset

Alueelta löytyy monipuolisia liikuntamahdollisuuksia; jalkapallo-, koripallo-, ja lentopallo-kentät sekä veneitä ja kanootteja. Lapsia varten Kukonnotkoon on rakennettu pieni leikkipaikka. Kukonnotkossa on kaksi rantasaunaa, jotka voidaan lämmittää uima- tai kanoottireissun päätteeksi.

Majoittautuminen tapahtuu kahdessa rakennuksessa, joissa molemmissa on wc:t, suihkut, takat ja oleskelutilat, toisessa myös sauna. Erikseen on ruokailu- ja kurssirakennus. Kesäkäyttöön on lisäksi 13 majoitusmökkiä. Alueen majoituskapasiteetti on kesäkaudella 130 ja talvisin 35 henkilöä.

Järven toisella puolella sijaitseva kota-alue upeine metsineen antaa loistavan mahdollisuuden unohtumattoman luontokokemuksen järjestämiseen. Kodan tulisijan ympärille mahtuu parikymmentä henkilöä paistamaan makkaraa. Alueella on myös kaksi kiinteää laavua, joissa voi yöpyä suurempikin joukko. Lisäksi alueella on pöytäryhmä, laavujen välissä oleva avoin tulisija ja wc:t (myös inva-WC).

Maksut

Kukonnotkon leiri- ja kurssikeskuksen käytöstä veloitetaan voimassa olevien taksojen mukainen vuorokausimaksu. Vuorokausimaksuun kuuluu leirikeskuksen käyttö, majoitus ja saunojen käyttö.

Liinavaatteista veloitetaan erikseen. Ruokapalvelut käyttäjä ostaa paikalliselta yrittäjältä sovitun hinnan mukaisesti.

Muuta

Palajärven leirikeskus

Palajärven leirikeskuksen alueella on hyvät maastot pelaamiseen, leikkimiseen ja veneilyyn. Alueelta löytyy rantasauna, laituri, veneitä, askartelu- ja sisäleikkitilat, pienehkö jalkapallokenttä ja nuotiopaikka. Palajärven leirikeskus sijaitsee Vihdin kunnassa lähellä Veikkolaa. Matkaa Vantaalta on sinne noin 45 km. Palajärven leirikeskuksessa ei ole puhelinta, joten ainakin vastuuhenkilöillä tulee olla oma matkapuhelin mukana.

Majoitus ja ruokailut

Palajärvellä on mökkimajoitus 36 henkilölle. Palajärven leirikeskuksen käyttö on mahdollista ainoastaan kesäisin ajalla 15.5.–31.9.

Käytettävissä on myös mökkien lisäksi päärakennus, jossa on kalustettu keittiö, ruokasali ja majoitustilaa.

Keittiössä ruuan valmistus on sallittua seuraavin rajoituksin: tilassa ei saa käsitellä raakaa lihaa tai kalaa eikä multaisia juureksia. Keittiön vastuuhenkilöllä on oltava hygieniapassi. Käyttäjät vastaavat itse ruokahuollosta.

Maksut

Käytöstä veloitetaan voimassa olevien vuorokausihintojen mukainen maksu.

Muuta

Jokaiselle leirille tai tapahtumalle on oltava leirikohtainen turvallisuussuunnitelma.

Ajankohtaista