Kuusijärven ulkoilualue

Sipoonkorven uusi silta jossa ihmisiä

Kuusijärvi kuuluu vehreään Hakunilan suuralueeseen, jonka metsät yhdistyvät aina Sipoonkorven kansallispuistoon asti. Alueen ehdoton helmi on ollut vuosikymmenten ajan suosittu ympärivuotinen ulkoilu- ja uimapaikka Kuusijärvi. Ulkoilukeidas sijaitsee vain kivenheiton päässä pääkaupunkiseudun ytimestä. Kesäkaudella Kuusijärvellä pääsee nauttimaan valvotusta uimarannasta ja talvikaudella avantouinnista.

Palvelut

Kuusijärven ulkoilualueella on saunapalveluita ja pukukoppeja.
Lisätietoja saa Cafe Kuusijärven verkkosivuillta.

ohjeistusta saunojen ja pukutilojen käyttäjille.

Kuusijärven palveluista vastaa Vantaan kaupungin tilakeskus sekä Cafe Kuusijärvi. Kuusijärvi tarjoaa tilavat kokoustilat, kahvilan, grillikodat, WC:t, sähkö- ja savusaunat, lentopallokentän, ulkoilureitit sekä talvisin hyvin hoidetut ladut.

Ohjeita luontoon ja uimarannalle

Kesäkauden alussa uimarannat tarkastetaan, jolloin otetaan huomioon uimarannan turvallisuus, siisteys sekä varustus. Uimavesinäytteitä otetaan vedestä myös säännöllisin väliajoin.

Talviuintiaikaan Kuusijärvellä on hyvät avantouintimahdollisuudet. Ennen avantoon menoa voi nauttia perinteisestä sähkösaunasta tai tunnelmallisesta savusaunasta. Saunojen aukioloajat ja hinnaston löydät Cafe Kuusijärven sivuilta.

Talvisin Kuusijärveltä voi lunastaa myös lämmitetyn pukukopin avantouimareille. Avainten lunastus ja lisätiedot pukukopin varaamisesta lisää Asiointipalvelut -sivuilta.

Vantaan kaupungin liikuntapalvelut vastaa Kuusijärven ulkoilualueen kunnossapidosta sekä uimapaikan turvallisuudesta. Liikuntapalvelut hoitaa:

  • Uinnin valvonnan kesäkaudella (viikot 23 – 32)
  • Ulkoilureittien ja latujen ylläpidon
  • Nuotiopaikan ylläpidon
  • Kalastuksen järjestämisen ja kalastuksenvalvonnan

Vantaan ympäristökeskus huolehtii Kuusijärven luonnon- ja ympäristönsuojelusta.

Ulkoilu

Kuusijärven kuntoradat pidetään iltaisin valaistuina ja talviaikaan hiihtoladut valaistaan jo aikaisin aamulla.
Hiihtoladuiksi kunnostetut kuntoradat ja ulkoilureitit ovat talvisin hiihtäjien käytössä, muina aikoina kävely-, juoksu- ja pyöräilykäytössä. Lisätietoa kuntoradoista ja laduista.

Kuusijärvelle pääsee myös pyöräillen tai kävellen hyvien ulkoilureittien avulla. Pääkaupunkiseudun pyöräily- ja ulkoilukartasta löytää ulkoilureittien sekä kuntoratojen sijainnit. Vantaa pyöräillen -opasta ja pyöräilykarttoja on saatavilla mm. Vantaa-Infoista, kirjastoista ja uimahalleista.

Vanhan Porvoontien ylittävän kevyenliikenteen silta on valmistunut marraskuussa 2019. Silta yhdistää Kuusijärven ulkoilualueen ja Sipoonkorven kansallispuiston, joka mahdollistaa Kuusijärvellä liikkujille yhä monipuolisemmat ulkoilu -ja liikunta mahdollisuudet.

Kuusijärven kartta

Yhteydet

Kuusijärvelle pääsee bussilla Tikkurilan ja Korson juna-asemien kautta sekä suoraan Helsingin keskustasta. Junien ja bussien tarkemmat aikataulut löydät HSL:n reittioppaasta.
Helsingistä omalla autolla Kuusijärvelle matka taittuu alle puolessa tunnissa Lahdentietä pitkin. Alueella on ilmaista pysäköintitilaa noin kahdellesadalle autolle. Lämpimällä kesäkaudella kannattaa kuitenkin varautua siihen, että pysäköintitila on rajallinen.

Kuusijärven ulkoilualue kartalla