Kansallispuistot lähialueella

Ihmisiä kävelemässä metsäsä, kuvaaja: Jaakko Vähämäki

Vantaalaisia lähellä on kaksi kansallispuistoa: Nuuksio ja Sipoonkorpi, joka ulottuu Vantaan kaupungin alueelle. Molemmat kansallispuistot ovat vantaalaisten nopeasti saavutettavissa, joten ne soveltuvat hyvin päiväretkeilyyn. Kansallispuistot ovat kaikille avoimia laajoja luontoalueita, joissa voi ulkoilla merkityillä reiteillä tai harrastaa vaativassakin maastossa erähenkistä retkeilyä. Metsähallituksen Luontopalvelut hallinnoi ja hoitaa kaikkia Suomen kansallispuistoja.

Sipoonkorven kansallispuisto

Vantaan Kuusijärven ympäristöä kehitetään porttina Sipoonkorven kansallispuistoon. Kansallispuisto sekä siihen liittyvät Sotungin virkistys- ja retkeilyalueet sekä kaunis perinteinen kylä muodostavat hienon kokonaisuuden.

Sipoonkorvessa on jo muutamia merkittyjä reittejä. Vantaan puolella on Kalkkiruukin luontopolku (4,8 km), jonka lähtöpaikka on Kalkkiuunintien päässä Sotungissa.

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuistossa sijaitsee Suomen luontokeskus Haltia, joka esittelee Nuuksion lisäksi kaikkia Suomen kansallispuistoja. Vantaan kaupunki on yksi Haltian yhteistyö- ja rahoittajakumppani.

Ajankohtaista