Retkeile luonnossa

Mies- ja naishenkilö metsässä kävelemässä

Laajat luontoalueet varsinkin kaupungin länsi- ja itäreunalla kutsuvat ulkoilemaan. Petikon luontovirkistysalue on hyvä kohde retkeilyyn ja monenlaiseen muuhun ulkoharrastukseen.

Retkeilyreiteistä Petikon kautta kulkeva Reitti 2000 jatkuu Nuuksion kansallispuistoon asti. Idässä on Sipoonkorven kansallispuisto, jonka polkuverkostoa kehitetään parhaillaan. Merkittyjä luontopolkuja löytyy myös muutamilta Vantaan luonnonsuojelualueilta.

Vantaan opastettuja luontoretkiä 2020

Vantaalla järjestetään tänä vuonna retkiä monella teemalla lintu-, ötökkä- ja valokuvausretkistä sieni- ja ruskaretkiin.

Huom! Ilmoittauduthan retkelle etukäteen

Retket ovat kaikille avoimia, mutta koronatilanteen takia niille voidaan ottaa mukaan max. 40 henkilöä/retki, siksi retkille pitää ilmoittautua erikseen (oma ilmoittaumislinkki jokaisen retken kohdalla).

Retkillä on kaksi opasta, jotka kummatkin voivat ottaa opastaakseen max. 20 henkilöä. Retkellä oppaat kuljettavat ryhmänsä erillään ja lähtö maastoon tapahtuu ryhmillä porrastetusti.

su 4.10. klo 10–12 Ruskaretki Hermaskärinkalliolle

Lähtöpaikka: Petikon ulkoilualueen pysäköintialue Tallimäentien varrella http://kartta.vantaa.fi/link/3HoN9z
Kapealle Tallimäentielle käännytään Tiilitieltä lähellä kääntöpaikkaa.

Ilmoittautuminen ruskaretkelle 2.10.2020 klo 15:00 mennessä: https://webropol.com/s/ruskaretki

Omatoimiseen retkeilyyn

Luontopolut

Vantaalla on paljon upeita luontopolkuja. Vantaan Tammistossa pääset keskieurooppalaisen lehdon tunnelmaan, Pitkäkosken luontopolulla voi onnekas bongata saukon ja hämäriä luolia voi löytyä Kalkkikallion luonnonsuojelualueelta. Näiden ja muutaman muun luonnonsuojelualueen esitteet löytyvät luontopolut-sivulta.

Päiväretki

Puolikkaan tai kokonaisen päivän retkelle kannattaa suunnata Petikon virkistysalueelle. Vantaan isoimmalta yhtenäiseltä 1700 hehtaarin metsäalueelta löytyy mm. kaksi laavua sekä penkkejä ja pöytiä eväinten syöntiin. Petikonportin pysäköintialue löytyy osoitteesta Tallimäentie 15, 01720 Vantaa.

Linturetki

Muuttolintuja tarkkailevan kannattaa ottaa suunnaksi Pitkäjärven lintutorni. Tornille pääsee Uudenkyläntieltä Kehä III:n yli kevyenliikenteen siltaa pitkin.

Lapsiperheille

Lapsiperheille loistava retkikohde on Hämeenkylässä sijaitseva lasten luontopolku. Tällä toiminnallisella Soltorpin luontopolulla pääsee mm. hyppäämään kuin hyppyhäntäinen, ratkaisemaan limasienen labyrinttia, leikkimään mehiläisellä liftaavaa valeskorpionia ja ihmettelemään metsän väen taloa. Luontopolku on 560 metrin pituinen ja soveltuu myös lastenvaunuilla kuljettavaksi. Lisää tietoa Soltorpin luontopolku -sivulta.

Vantaan ötökkävuoden kunniaksi omaan lähimetsään voi pystyttää lapsille ja lapsenmielisille suunnitellun Beetles LIFE -hankkeen koppisradan! Tehtäväradalla pääsee esimerkiksi puikkelehtimaan sokkeloissa ja opastamaan kovakuoriaista uuden kodin etsimisessä. Materiaaleja ja ohjeita tehtäväradan tekemiseen saa ilmaiseksi Beetles LIFE -hankkeen sivuilta.

Ajankohtaista


Twitter